Annonce
Debat

Debat: Lad os bygge bro - ikke grave grøfter

Debat. Foto: Grafik fra Pixabay
Annonce

Jeg har rejst en del rundt på de forskellige kontinenter, flere gange, bl.a. i Afrika. Der har jeg en del afrikanske venner, de synes faktisk, at denne "neger"-debat er så komisk.

De har det ok med at blive kaldt neger, nu har jeg altid selv kaldt dem afrikanere. Så længe folk ikke kalder dem n..ger, fy for et ord.


Jeg blev kaldt grinco, hvilket er et meget nedsættende ord om det hvide folk


Og som jeg har oplevet folk, der kalder dem det, der krymper jeg mig og bliver så flov på mit folks vegne.

Jeg har været i små indianske landsbyer i Sydamerika, hvor jeg har oplevet omvendt racisme, hvis der er noget, der hedder det. Jeg blev kaldt grinco, hvilket er et meget nedsættende ord om det hvide folk.

Jeg har rejst i Fjernøsten, hvor de ikke havde set folk med min hudfarve før, de måtte alle røre ved min hud, de troede vist ikke, den var ægte, jeg blev endda foreviget på et bryllupsbillede (det var før digitaliseringen).

Skulle min vej passere forbi de små indianerlandsbyer igen, og skulle jeg finde et sted, hvor de solgte grinco-is eller et danskerbrød, ville jeg da blive stødt? NEJ, jeg ville blive stolt.

Lad os bygge bro og ikke ikke grave grøfter i denne debat. Det handler om at respektere hinanden uanset hudfarve, religion, og hvad vores historie er.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

En offentlig nedsmeltning

Annonce