Annonce
Debat

Debat: Lad os nu få gang i den Nye Midtjyske Motorvej


Annonce

Debat: Det er en stor glæde for mig at se, at Hærvejskomitéen er blevet enige om, at der skal ske noget med den Nye Midtjyske Motorvej.

Det var desværre ikke muligt for mig selv at deltage i Hærvejskomitéens sidste møde i sidste uge, da jeg sad til et andet møde omkring luftfart. Politik betyder nogle gange, at man ikke kan være alle steder på en gang, ligegyldigt hvor meget man vil et projekt.

For jeg vil gerne det her. Selv om der ikke er en fast linjeføring fra Hærvejskomitéen, skal vi have gang i den nye motorvej. Trafikken er et tegn på, at der er vækst, flere arbejdspladser og boliger. Men det nytter ikke noget, at folk, der skal på arbejde i Midtjylland, sidder i kø på motorvejen.

Alt for mange danskere sidder fast i trafikken, når de kunne have brugt deres dyrebare tid sammen med deres familie eller på arbejde. Det ødelægger folks livskvalitet og forringer virksomhedernes produktivitet. Det skal vi have gjort noget ved. Det er også velfærd, at man ikke skal bruge så meget tid på at holde i kø.

Transportministeren siger, at den Nye Midtjyske Motorvej ikke er hans førsteprioritet. Men det kan da ikke være rigtigt, at folk bare skal spilde deres tid på at sidde i kø på motorvejen. Hærvejskomitéen har appelleret til, at vi i folketinget skal forhandle ruten på grund af deres forskellige interesser, og det skal vi selvfølgelig hjælpe dem med.

Derfor arbejder vi Konservative for at forbedre vejnettet. Vi vil have infrastruktur, der får folks hverdag til at hænge sammen, ikke gøre den sværere. Det er vigtigt, at man også kan komme hurtigt til Billund lufthavn.

Man kan da også se ambitionsniveauet, når 31 forskellige borgmestre bakker op om at få anlagt den nye motorvej på trods af særinteresser. Så vi vil arbejde for at den Nye Midtjyske Motorvej bliver vedtaget.

Derefter skal vi finde en linjeføring for de mange mennesker i området, så folk ikke bliver købt eller solgt fra deres boliger. Investering i infrastruktur skal ikke ske på bekostning af de mennesker, vi vil hjælpe.

Den Nye Midtjyske Motorvej skal hjælpe folk, der vil rejse fra Give til Hobro og Giver til Haderslev. Det vil lette presset for de pendlende og øge virksomhedernes konkurrence evner. Derfor er den Nye Midtjyske Motorvej en glimrende plan for Midtjylland og resten af Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Espergærde

Dusinvis af blomster til minde om afdød elev: - Helt ubeskriveligt at et ungt menneske mister livet

Debat

Klumme: Mød mig ved småt brændbart

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Annonce