Annonce
Helsingør

Debat: Lav en Julebækhus-lokalplan

Julebækhus. Foto: Lars Johannessen
Annonce

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning. Er du interesseret i at dele din mening, kan du sende et indlæg til os på debat@hdnet.dk.

Kære Helsingør kommune, kære Benedikte Kiær og kære Christian Donatsky: Lav en lokalplan for Julebækhus!

Debat: Helsingør Kommune har gennem mange år gjort Julebæk Strand attraktiv, bla. ved sandfodring.

Cykelstierne langs Nordre Strandvej er forlænget helt ud til stranden, og der er herved skabt et meget fint udflugtsmål både for lokale borgere og turister. Afstanden fra Helsingør centrum er kun 5 kilometer.

Der er gode muligheder for parkering for biler på landsiden langs skovbrynet.

Der mangler dog faciliteter for strandens fremtidige brug i form af adgang til toiletter, køb af is, drikkevarer m.m. Ved at opfylde disse betingelser vil Julebæk strand blive virkelig attraktiv, både for byens borgere og for turister.

Det eksisterende Julebækhus blev for snart mange år siden udbudt til salg af Skov- og Naturstyrelsen, men Helsingør Kommune så ikke potentialet i at erhverve ejendommen og udvikle Julebæk strand med de faciliteter, som virkelig mangler derude. I stedet blev ejendommen solgt til private, og har i de mellemliggende år har ligget øde hen – fuldkommen som Lundegade 4-6 .

Ejerne, en advokat og en ejendomsinvestor, har ladet Julebækhus forfalde, sandsynligvis med det formål at nedrive og afvente en kapitalisering ved salg til boligbyggeri, selvom ejendommen er beskyttet af skovbyggelinie og ligger omgivet af strandbyggelinien.

Så kære kommune, sørg for en fremadrettet vision for strandturisterne. Lav en lokalplan, der tilgodeser både herboende og udefrakommende strandturister.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Espergærde

Dusinvis af blomster til minde om afdød elev: - Helt ubeskriveligt at et ungt menneske mister livet

Debat

Debat: Regeringen ødelægger ungdommen

Annonce