Annonce
Debat

Debat: Legeplads i midtbyen - ja tak

Stig Broström og Jette Schytte mener, at børn skal have spændende og udfordrende legepladser for at stimulere deres behov for at bruge kroppen.Foto: Peter Elmholt
Annonce

DEBAT: Selvfølgelig skal vi have legepladser i byen. Både på Torvet og på Wibroes Plads. Det er der et stort behov for.

Forældre og bedsteforældre spejder efter et sted, de kan gå hen til, hvor børene kan lege. Og gerne med både udsigt og kaffe. Men først og fremmest er det et børneønske. Læg mærke til hvordan børn bruger kroppen. Kommer de forbi en stor sten, et rækværk eller lignende, så lader de sig udfordre og erobrer forhindringen, som de balancerer på. Og det uanset om de er to eller ti år.

Børn og leg hører uløseligt sammen. Så vi ser frem til legepladser i midtbyen. Men skån os for den traditionelle løsning: Et tårn, en lille bro og en rutsjebane. Altså modellen klatre op, løbe hen og rutsje ned. De er for kedeligt for en aktiv og undersøgende børnekrop.

Vi håber på et kunstnerisk og udfordrende anlæg, der spiller op til børnenes krop, fantasi og kreativitet. Sådanne steder der forener kunst, det grønne og pædagogik ses rundt om i landet. Se for eksempel hjemmesiden "Børn i byen". Der er brug for kreativ konsulenthjælp. Ikke fra kommercielle legepladsudbydere, men fra professionelle, der ikke skal sælge en legeplads, men som har forstand på børn og leg. Man kunne også udskriv en konkurrence. Men måske allerbedst er det at nedsætte en borgergruppe. Det gjorde man med succes på Vesterbro, da Enghaveparken skulle nytænkes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Statsministerens travle time i Helsingør: - Coronavirusset kommer desværre med en pris

Helsingør

Anmeldelse af 'Sommerdahl': Hyggeligt med nye mord i guddommeligt smukke omgivelser

Annonce