Annonce
Debat

Debat: Lille land - stort fællesskab?

Debat. Foto: Grafik fra Pixabay
Annonce

DEBAT: Rundt i landet kan man for tiden se store reklamer med statsminister Mette Frederiksen foran grønne træer og teksten ‘Lille land - stort fællesskab’. Teksten giver ingen mening for mig, når jeg ser på, hvordan statsministeren og Socialdemokratiet bruger tiden nu efter Corona-nedlukningen af Danmark.

Som jeg ser det, har Socialdemokraterne fortsat deres kortsigtede fokus på jobs og vækst og ‘hvide’ danskere. Statsministeren stigmatiserer hele befolkningsgrupper med udtalelser om ballade i S-tog. Og forsvarer igen og igen den historisk stramme flygtningepolitik og udrulningen af ghettoplanen, som tvinger folk fra hus og hjem bl.a. Hvor er det store fællesskab henne?


Hvis vi skal have et stort fællesskab i Danmark - og det skal vi - så må vi i stedet se forskellighed som en styrke. Blandt mennesker og i naturen. Diversitet er altafgørende for både kulturers og naturens overlevelse


Det er heller ikke til at forstå, hvorfor Socialdemokratiet ikke bare indfører den CO2-afgift, som Klimarådet, store dele af erhvervslivet og andre partier er fortalere for. Det koster ikke en øre på finansloven, så det kan ikke være argumentet. Og A viger uden om bindende aftaler på klimaområdet - fx er der fortsat ingen beslutning om stop for udvinding af olie i Nordsøen. Vores kommende generationer og klimaet er åbenbart heller ikke en del af socialdemokraternes ‘store fællesskab’.

‘Fællesskab’ for de få og for nutiden er ikke et stort fællesskab. Det er en klub eller en klike. Hvis vi skal have et stort fællesskab i Danmark - og det skal vi - så må vi i stedet se forskellighed som en styrke. Blandt mennesker og i naturen. Diversitet er altafgørende for både kulturers og naturens overlevelse.

I mit fællesskab er der plads til alle danskere - også dem, som kommer hertil. Også dem, der er uden for arbejdsmarkedet. Også børnene og de unge. Og hvis vi vil noget med den danske natur - skal den have meget mere plads. Hvis vi mener noget med klimaloven, så går vi i gang med at sænke Danmarks CO2-udledning og gøre dansk erhvervsliv klimavenligt. Med lovgivning, der giver gennemsigtige konkurrencemuligheder og håb og fremtid for alle.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce