Annonce
Debat

Debat: Lyt for at få kryds

Ældresagen.Foto: Henrik Rath

DEBAT: Nu må vi råbe vores politikere op, på såvel lokalområdet, i regionen samt på landsplan. Regeringen vil lægge 60 % af studiepladserne på velfærdsuddannelser uden for storbyerne. Denne gang vil vi have en del af kagen og få nogle af uddannelserne her til Helsingør.


Vi er på vej til at få et nyt sundhedshus uden at borgerne og organisationerne, der repræsenterer de ældre borgere, er blevet hørt og spurgt til råds. Det må være borgernes behov og ønsker der er det vigtigste. Vi vil have et velkvalificeret døgntilbud til akut syge, til ældre og svage og ambulante behandlinger.


Annonce

Der er et kæmpe behov for flere og velkvalificerede velfærdsuddannede. Om vi taler om sygeplejersker-, pædagog-, lærer eller socialrådgiveruddannelser, vil vi gerne have nogen af uddannelserne her til byen. Vi vil gerne være med til at præge disse områder. Man har frataget os et velfungerende sygehus, uden at der bliver sat noget i stedet for. Vi blev forbigået i placeringen af den offentlige administration, af styrelser og andre organer, højere læreanstalter, Universitets- og forskningsområder.

Hvis Helsingør også i fremtiden skal være en velfungerende by og et samfund, der kan tiltrække folk i alle aldre, er det vigtigt at vi har de rigtige tilbud og faciliteter. Vi vil ikke gang på gang stå sidst i køen, når man fordeler muligheder for nye læreanstalter og studiepladser, flytter eller skaber nye muligheder for arbejdspladser i administrationen indenfor det offentlige.

Som Nordsjællands største by, vil vi ikke finde os i, at blive forbigået igen. Selv i coronatiden startede man op med test- og vaccinationscentre i andre sjællandske byer, med alle de ulemper og det rejsebesvær, det gav for især vore ældre og svage borgere. Da denne gruppe var testet og vaccineret, startede man op i Helsingør. Har de ansvarlige aldrig hørt om rettidig omhu?

Vi er på vej til at få et nyt sundhedshus uden at borgerne og organisationerne, der repræsenterer de ældre borgere, er blevet hørt og spurgt til råds. Det må være borgernes behov og ønsker der er det vigtigste. Vi vil have et velkvalificeret døgntilbud til akut syge, til ældre og svage og ambulante behandlinger. Nu må vi råbe politikerne op, vi må kræve at de giver os større indflydelse på social-, omsorgs- og sundhedsområdet. Vi håber at de lokal-, regional- og landspolitikere vi har valgt her i Nordsjælland vil tage kampen op.

Lad os nu få lidt Langelands ånd over vore krav og råbe de ansvarlige politikere op. I et demokratisk samfund er det i den sidste ende os vælgere der bestemmer, ved at vi vælger de politikere, der varetager vores interesser bedst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Helsingør For abonnenter

Maiken er blevet glad for hjemmekontoret: - Jeg er blevet en bedre mor og kone af at kunne arbejde hjemme

Annonce