Annonce
Debat

Debat: Mundbind skal bruges rigtigt i denne Coronatid

Arkivfoto: Lars Johannessen.
Annonce

DEBAT: Vi skal alle sammen til at bruge mundbind fra på torsdag – men det er vigtigt at de bruges rigtigt for at være effektive og er med til at begrænse smitte.

Rigtig mange bruger mundbind flere gange, også selv om det er såkaldte engangsbind. Det kan man man også sagtens men håndteringen af mundbindet er meget vigtig. Sjusket omgang med mundbind giver en falsk tryghed for en selv og dem man omgås.

Ud fra sund fornuft gives her nogle tips om brugen af mundbind:

Afsprit altid hænderne før du tager mundbindet på eller af. Så bliver det ikke inficeret af hænder, der har berørt håndtag, gelænder, pengepung eller andre ting der kan bringe smitte videre. Du får på den måde heller ikke fingre med smitte på op på huden i ansigtet når du håndtere mundbindets elastikker. Medens mundbindet bruges skal du undgå at røre ved det og så vidt muligt undgå al berøring af ansigtet i øvrigt.


De fremførte tips er velmente og ud fra sund fornuft men ikke videnskabeligt dokumenteret. Undertegnede har ingen kommerciel interesse i mundbind men håber blot på at ovenstående tips kan gøre en lille forskel i bekæmpelsen af coronavirus


Når du ikke bruger mundbindet er det vigtigt at det opbevares på et godt sted. Put det i en lille, pose eller lignende, der ikke bruges til andet. Så undgår du at det utilsigtet bliver inficeret.

Mundbind skal være rene. Har du brugt det steder, hvor der er mange mennesker eller har du været tæt på nogen er det vigtigt at kassere mundbindet eller vaske det, hvis det er den type, som kan tåle vask. Vær hellere sikker og tage et frisk på. Opbevar aldrig et ”tvivlsomt” mundbind! Put det tilbage i din opbevaringspose og smid begge dele væk. Mundbind til engangsbrug skal kasseres efter kort tids brug – se, hvad leverandøren skriver.

Anvend kun egnede mundbind fra anerkendte leverandører. Selve konstruktionen og fremstillingen af mundbindene er vigtig for at de er effektive og giver den beskyttelse de skal. Man kan godt købe sjove og flotte mundbind, bare det dokumenteres at de er godkendte og i orden.

De fremførte tips er velmente og ud fra sund fornuft men ikke videnskabeligt dokumenteret. Undertegnede har ingen kommerciel interesse i mundbind men håber blot på at ovenstående tips kan gøre en lille forskel i bekæmpelsen af coronavirus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: Der skal ikke så meget til…

Annonce