Annonce
Debat

Debat: Når den private ejendomsret bliver en gordisk knude

Århusvej 47 Helsingør. Foto: Lars Johannessen

DEBAT: Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Det Konservative Folkeparti bakker fuldt og helt op om den private ejendomsrets ukrænkelighed, men en gang imellem må man nu alligevel tage sig til hovedet og spørge “Hvad gør vi nu?”. Anledningen er den famøse ejendom på Århusvej, der fortsat ligger hen som spøgelseshus til stor gene for naboer, genboer og hvem der ellers færdes i området.

At læse i Helsingør Dagblad 18. juli, at ejeren nu har sat prisen op med 300.000 kroner til i alt 3.3 millioner kroner, for at følge prisudviklingen på ejendomsmarkedet, er uforståeligt når huset ifølge HD har været til salg i mere end 500 dage, uden at noget er sket. At ejeren Peter Christiansen fra Hellerup ovenikøbet håner Helsingør, for at være både et slumområde og et bumseområde, hvor ingen magter opgaven at kaste yderligere 3 millioner kroner i en istandsættelse, er skandaløst.


Annonce

Tilbage står altså en række beboere på Århusvej, der er taget som gidsel - blandt andet på grundlag af den private ejendomsrets ukrænkelighed. Skal den sættes over styr?


Selv husker jeg ikke, hvor mange år huset har stået som faldefærdig ruin. Men i mere end halvandet år har det altså været til salg. Det burde i det mindste være et fremskridt i sagen, men med en ejer, der udviser en så arrogant holdning, kan en underskrift på en slutseddel desværre have lange udsigter. Blandt andet fordi byggesagkyndige vurderer, at huset kun er egnet til én ting - nemlig nedrivning.

Tilbage til spørgsmålet “Hvad gør vi nu?”. Kommunen kan intet gøre andet end måske at påbyde afdækning på grund af nedstyrtningsfare, som det var tilfældet med den gamle småkagefabrik, inden den blev revet ned. Den bagvedliggende grund, som indehaves af samme ejer, er forurenet, og her har regionen tidligere tilbudt at hjælpe med en økonomisk og praktisk hånd. Intet er dog sket.

Tilbage står altså en række beboere på Århusvej, der er taget som gidsel - blandt andet på grundlag af den private ejendomsrets ukrænkelighed. Skal den sættes over styr? Som udgangspunkt nej, men spørgsmålet er om, og hvornår den bør kunne tilsidesættes med afsæt i almenvældets interesse. Jeg synes, det er en interessant udfordring, borgere og ikke mindst politikere i Helsingør Kommune står overfor. Men noget må ske.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Stor café i Helsingør i fare for at lukke: - Jeg sover ikke særligt godt for øjeblikket

Danmark

Fredagens coronatal: Fald i antal nysmittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Perfekt start: FC Helsingør åbnede 1. division med sejr over Fremad Amager

Erhverv For abonnenter

Salget af skriveborde eksploderede: Nu investerer lokal møbelbutik millionoverskud

Debat

Ugens kandidat: Hvem er Kari Jørgensen, egentlig?

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Enghardt kom hjem med stil

Helsingør For abonnenter

Overfaldt pige ved benzinstation, men blev løsladt: Grov vold var ikke grov nok

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Hurtigere, højere, stærkere - vi kæmper for guld til Danmark

Kultur

Nu skal speederen i bund: Sådan bliver Helsingør europæisk kulturhovedstad i 2032

Navne

Tragisk udgang på bisættelse: Pårørende fik det dårligt i kirken og døde

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen: FC Helsingør indleder sæsonen med snæver sejr

Erhverv For abonnenter

Lars fik angst efter ansats svindel: Nu er hans virksomhed igen ovenpå

Sport

Se videoen: FCH-anfører kun tilfreds med sejr i premieren

Annonce