Annonce
Debat

Debat: Natursager i Nordsjælland. Hvad foregår der dog der?

Genrefoto.Foto: DN Ringkøbing-Skjern

DEBAT: I 4 natursager kunne det være hensigtsmæssigt, hvis Danmarks Naturfredningsforening, Helsingør og Helsingør Kommune bare var lidt mere synlige og orienterende overfor borgerne.

Hvorfor det? Fordi klima, bæredygtighed, miljø og natur alle er emner, som vi på den ene eller anden måde interesser os for. Det er vedrørende: Fredningen af Esrum sø's omgivelser, Nordkystens Fremtid, sagerne om naturnationalparkerne og forslag om at Hammermølleskoven og Teglstrup Hegn skal være naturnationalpark samt beskyttelsen og benyttelsen af Øresund. Alle natursager, hvor bystyret i Helsingør og Danmarks Naturfredningsforening Helsingør fører ”strudsepolitik”, men er relevante og vigtige aktører i.

Er det så ikke bare til højrebenet? Der er italesat natur, dyre- og planteliv og biodiversitetet. En masse instanser og aktører er involveret: Kommunerne, Fredningsnævnet, Naturstyrelsen, Nationalpark Kongernes Nordsjælland, Miljøministeriet, biologer, plante- og dyreetiske foreninger, fugleværnsforeningen, fiskerimuseer og Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdelinger. Og så er vi endnu ikke kommet til aktører som friluftslivet, idrætten, jagt- og fiskeri-interesser og at der ikke kun skal italessættes beskyttelse, men også benyttelse.

Ro på Jørgen, det går nok. Det tror jeg såmænd også, hvis Danmarks Naturfredningsforening Helsingør og Helsingør Kommune bare var lidt mere synlige og orientererende overfor borgerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce