Annonce
Debat

Debat: Nedlæg Kunstakademiet

Debat. Foto: Grafik fra Pixabay

DEBAT: Med Morten Messerschmidts anmeldelse til politiet, af hærværket mod Salyes buste af Frederik den V., Skaberen af det danske Kunstakademi, hvor eleverne nu tiltager sig retten til at destruere Salys bysten.

I forhold til min egen tid på akademiet i 60'erne. Hvor der var umådeligt højt til loftet. Det kulturelle vækstlag var fantastisk. Alle ansatte var dybt engagerede i videreudvikling af den klassiske danske kulturtradition, lektoren eller assistenterne var alle fagspecialister - de bedste teknikere i Norden.


Annonce

Hvis man bekender sig som borgerlig, forsvinder jobmulighederne, for så taler man ikke længere samme sprog, kysser dem ikke på kinden til receptioner eller støtter hinandens karrierer.


Proffessorerne var selvlærde begavede originale billedkunstnere. Hovedparten var tidligere håndværkere eller bare skæve personligheder, nærmest autister. Billedkunstskolens elever var alle i en enestående mesterlære med uhyre personlige frihedsgrader.

Og så til dagens skændsel, med destruktion af busten, har jeg lyst til at fremdrage Peter Aalbæk Jensen frejdige analyse af den danske kunstscene i TV.

Hvor Ålen anvendte, den antikke skribent Macrobius lakonisk bemærkning: ”Jeg kan ikke modsige den, der kan forvise mig fra kulturlivets gemakker". Sådan var det den gang , men sådan er det stadigvæk, ifølge Ålen.

Hvis man bekender sig som borgerlig, forsvinder jobmulighederne, for så taler man ikke længere samme sprog, kysser dem ikke på kinden til receptioner eller støtter hinandens karrierer.

Selv stemmer Ålen på Radikale Venstre, spiser økologisk og kører i elbil: ”Jeg tilhører den selvfede og privilegerede del af befolkningen med dertil hørende selvcentreret verdensanskuelse og hurtighed på aftrækkeren til at dømme alt og alle.”

Derfor ved Ålen med sikkerhed, at man ikke får et ben til jorden eller del i statens kulturstøttemidler, hvis man befinder sig en smule til højre for midten. Og dermed bliver fortællingerne i filmbranchen talentløse og enøjede: Hvor ”Ingen kunne drømme om at fremstille landbruget i et positivt skær. Ingen ville turde at portrættere en driftig forretningsmand som et positivt forbillede. Så uden at være onde eller ville ensrette debatten, udelukker vi dybest set halvdelen af folkets fortællinger.”

Ålen konkluderer til slut: ”Lever vi i et frit land, hvor ordet kan tages af alle, og alle synspunkter og livsanskuelser frit fremlægges? Svaret er med snart 40 års erfaring inden for media et rungende nej!”.

Den kulturelle tomhed, som Ålen præsenterer kan uden synderlig oversættelse overføres på mit gamle kunstakademis racepolitiske-syndefald, ved de studerendes destruktionen af Frederik den V busten, i et knæfald for de nye kultur-fascistiske strømninger, fra en rådden angelsaksisk universitets verden.

Hvorfor jeg håber på, at den sunde fornuft i Kulturministeriet og Christiansborg, blandt andet med baggrund i Morten Messerschmidts politianmeldelse af hændelsen, vil give materiale nok, til at man kan nedlægge institutionen på Kongen Nytorv og eventuelt flytte den til Sønderjylland.

Annonce
Helsingør

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Navne For abonnenter

Vognmand fra Saunte med interesse for mennesker, mursten og musik: Anders har taget sit sidste billede

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Udrykning i Helsingør: Mindst 20 personer i masseslagsmål

Helsingør For abonnenter

Fritidshus steg 2,6 millioner på et år

Helsingør

Klimaforskere varmede op til topmøde: Vandstanden i Helsingør stiger, hvis isen begynder at smelte på Arktis

Erhverv

Helsingør-virksomhed er med i forreste række på klimatopmøde: - Vi vil gerne sætte tanker i gang hos verdens statsoverhoveder

Helsingør

Jette, Mette og Ann-Britt i fælles opråb: -Vi har simpelthen ikke tid nok til de ældre

Erhverv For abonnenter

Allan giver sit livsværk videre: - Det bliver ligesom at få min anden ungdom

Debat For abonnenter

Kommentar: Gæstfrihedens svære kunst

Helsingør

Bergs Bureau: Fredet mur i frit forfald - hvorfor griber de ansvarlige ikke ind?

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Helsingør

Ældreplejen har massiv mangel på medarbejdere: Sådan vil politikerne forbedre forholdene

Helsingør For abonnenter

Fremmed kvinde fødte tre børn i Amandas hus: Nu skaber hun nyt liv i den gamle fødeklinik

Alarm 112

55-årig kvinde er dræbt af knivstik i Tisvildeleje

Annonce