Annonce
Debat

Debat: Påskens glædelige budskab er til os alle

Per H. Sparre

DEBAT:

I mere end et år har vi nu kæmpet mod den uforudsigelige coronavius og tilmed har vi gennemlevet en mørk og kold vintertid, hvor vi hele tiden skulle forholde os til en række begrænsninger og restriktioner.

Vi er efterhånden alle ved at være godt trætte af det hele og håber på, at der snart kommer lys for enden af tunnelen. Her og nu må vi så glæde os over, at foråret kommer os strømmende i møde i vort smukke lokalområde. Uret er nu stillet om til sommertid og samtidig er vi i gang med en forsigtig genåbning af vores land og det giver optimisme i en ellers vanskelig tid. Hvor længes vi dog efter, at det hele skal blive mere normalt igen.

Vi oplever desværre stadig en verden, hvor had, terror, magtmisbrug, overgreb, sult, ødelæggelse, sygdom, død og krig fylder alt for meget.

Vi kan så let blive magtesløse og bekymrede for, hvad fremtiden ellers vil bringe.

Det kan endvidere være svært at finde egnede og brugbare løsninger på tidens mange udfordringer og hele tiden er der nye spørgsmål omkring coronavirussen og varianter af denne.

Kommer der en tredje virusbølge herhjemme? Har vi nok vaccine til alle, og hvad med bivirkningerne – på både kort og lang sigt?

Kan vi være trygge ved de forskellige vacciner eller går man for hurtigt til værks? Der kan komme bivirkninger på flere fronter – ikke kun på de fysiske, men også på de sociale og økonomiske områder kan denne historiske tid påvirke de kommende generationer.

Herhjemme har vi oplevet hårde politiske forhandlinger omkring tempoet og omfanget for genåbning af samfundet, som endte med, at de fleste partier fandt en køreplan – trods forskellige ønsker og meninger.

Det kniber lidt mere med enigheden i EU, hvor en række lande har haft meget forskellige holdninger til vacciner og en retfærdig fordeling af disse.

I lyset af dette valgte statsminister Mette Frederiksen sammen med Østrigs forbundskansler Sebastian Kurz at rejse til Jerusalem for at møde den israelske premierminister Benjamin Netanyahu. Her blev drøftet muligheder for et kommende vaccinesamarbejde, da Israel er verdens førende nation, når det gælder vaccination og erfaringer med dette. Besøget skete for at undersøge, hvordan vi bedst kan komme gennem denne pandemi, som på en eller anden måde har ramt os alle.

Lidt tankevækkende er det, at netop i Jerusalem, hvor de tre statsledere mødtes, skete verdenshistoriens største og mest afgørende begivenheder for igen at få hele menneskeheden på rette veje.


Lidt tankevækkende er det, at netop i Jerusalem, hvor de tre statsledere mødtes, skete verdenshistoriens største og mest afgørende begivenheder for igen at få hele menneskeheden på rette veje.


For 2000 år siden tog Jesus Kristus her kampen op mod mørke, ondskab, ødelæggelse og død. Han lod sig frivilligt ydmyge, spotte og håne på Golgatas kors. Langfredags grufulde begivenheder blev imidlertid afløst af en lys og glædelig påskemorgen, hvor der blev tændt et evigt lys. Grædende, skuffede og sorgfulde kvinder blev ved den tomme grav mødt af påskens befriende og livsbekræftende budskab: ”Frygt ikke” og ”Han er opstået”, og med ét ændrede alt sig for hele menneskeheden.

Dette glædelige må vi også for lov at minde hinanden om i denne svære tid.

Påskebudskabet er siden gået verden rundt, og vi må være taknemmelige over, at vi herhjemme har bygget vort samfund og menneskesyn på solide kristne grundværdier. Kærligheden, forsoningen, tilgivelsen, friheden og fællesskabet udspringer alle af påskens begivenheder og vil altid være stærkest, for de formår at opbygge, skabe og forene. Det må vi værne om og skønne på, for alt er ikke lige meget eller lige gyldigt.

Der er stadig skadelige ideologier og tvivlsomme livsopfattelser, som prøver at udviske det sande og ægte.

Påske handler imidlertid om livets store triumf og sejr, hvor korsets lodrette planke minder os om, at vi er elsket af Skaberen og den vandrette planke om, at vi må dele den kærlighed med hinanden.

Påske er normalt forbundet med mange gode traditioner, herunder samvær med familie og venner, store frokoster, fridage, gudstjenester, koncerter og talrige arrangementer i vort lokale område – men igen i år må vi holde det i noget mindre omfang.

Derimod må vi få lov at tage påskens vigtige budskab til os, og i det lys kan vi sammen gå fremtiden i møde med både håb og forventning.

Glædelig påske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Overlæge med speciale i overvægtige børn: Det ligger dybt i os, at når vi er kede af det, så propper vi noget i munden

Debat

Debat: Sommerens cykelløb

Annonce