Annonce
Debat

Debat: Plads til ytringsfrihed - også på Facebook

Foto: STRINGER/Ritzau Scanpix

DEBAT: Helsingør Dagblads leder var den 7. april var foruroligende læsning. Under overskriften ”Kære politikere, Facebook blev ikke skabt til debat” går skribenten til forsvar for grænser for ytringsfriheden på Facebook. Det er dog ikke enhver debat, som skribenten mener at politikere skal holde sig fra på Facebook. Nej det er faktisk kun islamkritik, som er uvelkommen i skribentens øjne.


Der skal derfor unægteligt være plads til ytringsfrihed - også på Facebook.


Annonce

Jeg blev helt chokeret over, at en seriøs lokalavis kunne udtrykke den slags holdninger. Politikere skal da på ingen måde stikke piben ind. Vigtige samfundsemner skal debatteres - også på de sociale medier. Også emner som religion, der kan være følsomme for nogen, skal kunne debatteres. Det skal kunne diskuteres helt på linje med lokalplaner, ulighed i sundhed, ældreomsorg og mange andre relevante emner.

Det er kun totalitære regimer, der begrænser ytringer. Man skulle tro at en avis, der lever af ytringsfrihed, ville stille sig forrest i kampen for friheden til at alle kan sige det de vil, inden for lovens grænser. Vi bor i et demokratisk land, hvor de demokratiske grundvilkår netop er, at der er plads til alle holdninger - også dem man ikke selv er enig i. Der skal derfor unægteligt være plads til ytringsfrihed - også på Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Søren stod på speederen for at redde sine dyr: - Så ringede naboen og spurgte hva' faen det var for en måde at køre på

Debat

Klumme: Når en leder tager fejl

Annonce