Annonce
Debat

Debat: Politisk ensidig symptombehandling kan ende med at ødelægge vores velfærdsgoder

Maria Mbalyowere. Privatfoto

DEBAT: Uanset om man analyserer dansk eller udenlandsk statistik, så har der gennem flere år været mangel på sygeplejersker både nationalt og internationalt. Corona krisen har blot øget politikernes og den bredere befolknings opmærksomhed på denne udfordring. Blandt sundhedspersonalet har det længe været en kendt problematik.

Set i lyset af de demografiske ændringer i samfundet med stigning i antallet af komplekse plejekrævende ældre og en stadig vigende arbejdsdygtig befolkning til at afholde velfærdsydelserne, kan man undre sig over, at manglen på sygeplejersker ikke ligger højere på den politiske prioriteringsliste. Længe er der blevet skrevet om konsekvensen af sygeplejerskemanglen udtrykt ved nedlagte sengepladser, aflyste operationer, udskudt behandling, dårligere patientforløb, mangelfuld opsporing og forebyggelse af tidligere tegn på sygdom mm.

Fortsætter politikerne og arbejdsgivere deres ensidige symptombehandling, koster det ikke alene samfundet dyrt i spildte konsulentbidrag, nedsatte udvalgsgrupper, trivselsmålinger mm., men sundhedsvæsnet med de velfærdsgoder vi kender ender med at dø ud for de kommende generationer.

I Region Hovedstaden fungerer Akuttelefonenen 1813 som indgangsport til hospitalet og vagtlæge uden for praktiserende lægers åbningstid. Men også her oplever de manglen, og situationen er nu blevet betegnet som værende "kritisk". I modsætning til tidligere hvor særligt de sårbare samfundsgrupper, såsom patienter og ældre mærkede sygeplejerskemanglen, så rammes nu alle borgere i regionen.

Annonce

Den forlængede ventetid på 1813 vil uden tvivl demotivere nogen til at vente på at tale med en sygeplejerske eller læge, og andre vil droppe køen og selv henvende sig på hospitalernes akutmodtagelser. Hvilket igen vil resultere i øget pres på akutmodtagelserne. For de som opgiver at komme igennem den længere ventetid, kan man risikere at alvorlig sygdom ikke bliver opfanget tidligt eller forsinkelse af nødvendig behandling.

Regionsrådspolitikerne har afsat ti millioner til blandt andet ansættelse af personale og arbejdsmiljø. Som resten af sundhedsvæsenet og hele ældreområdet er 1813 en blødende patient, hvor politikernes eneste virkemiddel har været et tilføre mere blod uden egentlig at standse blødningen. Fortsætter politikerne og arbejdsgivere deres ensidige symptombehandling, koster det ikke alene samfundet dyrt i spildte konsulentbidrag, nedsatte udvalgsgrupper, trivselsmålinger mm., men sundhedsvæsnet med de velfærdsgoder vi kender ender med at dø ud for de kommende generationer.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Fra sin altan kan Tommy se parkeringspladsen ved Sundhedscenteret: - Det er det rene kaos

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Forældre bekymrede over mulig lukning af skoler og SFO før tid: - Det bliver en svær situation for mange familier, og eleverne er allerede bagud fagligt

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Sygeplejerskerne er ikke de eneste, der har knoklet under coronapandemien

Helsingør

Onsdagens corona-tal: Smitten stiger især i Espergærde

Helsingør

Industriforeningens formand sukker: - Det her er et skridt i den forkerte retning

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Hornbæk For abonnenter

Se den vilde video: - Jeg har aldrig set brandmænd så store i Øresund

Debat

Debat: - De foreslåede besparelser harmonerer meget dårligt med kommunens egen vision

Helsingør

Gerda har mistet begge sine børn og Annelise har sagt farvel til flere venner: Denne dag er noget helt specielt for dem begge

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Helsingør

Her rammer besparelserne: Daginstitutionerne lukker tidligere – men måske opdager du det ikke

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Vi er usle, dumme, tarvelige og ubegavede ...

Helsingør

Se billederne: Nissepiger spreder glæde i gågaderne

Annonce