Annonce
Debat

Debat: Regeringens corona-svigt

Statsminister Mette Frederiksen. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Annonce

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning. Er du interesseret i at dele din mening, kan du sende et indlæg til os på debat@hdnet.dk.

Statsminister Mette Frederiksen fik med ”hamstringstalen” den 11. marts uden saglig begrundelse spredt angst og rædsel i befolkningen.

Den eneste baggrund for skræmmebilledet var 514 konstaterede smittede i Danmark og eksemplet fra Norditalien hvor hospitalsvæsnet i nogle byer var overbebyrdet.

Og så sammenlignede hun uden videre det danske sundhedsvæsen med disse hot-spot-eksempler og gik ud fra, at de samfundssociale forhold og boligforholdene og omgangsformerne i Danmark var som i de italienske byer.

Det er de ikke, og nu da Danmarks Statistik har offentliggjort mortaliteten i Danmark i 1. kvartal 2020 kan vi da også se, at der i januar-marts 2020 var færre døde end i gennemsnittet 10 år forud, nemlig 14.035, hvor gennemsnits-normalen er 14.370, og det selv om alt tyder på, at corona-virus kom her samtidig med at den bredte sig til andre lande.

Nu står vi så med en regning på snart 400 milliarder, eller 70.000 kr per borger baby som gammel, og alligevel uden at der har været gjort tilstrækkeligt til sikring af de særligt udsatte grupper statsministeren netop lagde så stor vægt på i sin tale den 11. marts.

Danmark har jo også sine corona-hot-spot, om end i lille målestok, men plejehjemmene hvor netop persontæt kontakt er helt nødvendig, havde nok fortjent mere opmærksomhed.

I stedet har en masse mennesker holdt tvungen ”corona-fri” på statens regning og erhvervsforbuddet har ruineret mange og skabt arbejdsløshed og grænselukningerne har berøvet hele brancher deres eksistens og berøvet mennesker deres frihed og en hel ungdomsgeneration er blevet berøvet deres livs forår og deres uddannelse.

Praktikpladserne er væk og måneders uddannelse tabt. Og tilmed har hospitalerne nu oparbejdet et efterslæb på meget nødvendigt helbredelse imedens de stod i beredskab til statsministerens varslede corona-invasion.

Statsministeren må kende de normale dødstal fra Danmarks Statistik der viser, at der hver vinter dør cirka 2.500 flere end om sommeren på grund af diverse virus, uden at dette nogensinde har været et regeringsanliggende, og hun kendte uden tvivl også de aktuelle tal for januar-februar.

Det er jo en statsministers privilegie at være bedst orienteret, så hun må have vidst, at de drakoniske nedlukninger ikke var sagligt begrundet.

Vi fik iværksat de personlige hygiejneforanstaltninger der kan bekæmpe enhver normal influenzalignende virus, og disse sammen med nogle bedre pladsforhold i kulturlivet, iværksat og overvåget af Arbejdstilsynet havde været tilstrækkeligt.

Beviser herfor er, at alle de der fortsatte på jobbene og kunne tage sådanne forholdsregler jo ikke er specielt ramt af corona-virus i forhold til alle de der blev sendt hjem.

Statsministeren sagde i talen den 11. marts: ”Kommer jeg til at begå fejl? Ja.” Og det gjorde hun så. Endda i en helt vanvittig målestok, 400 milliarder kroner, og alligevel uden at de der især havde en særlig indsats behov fik nok af den. Aldrig har nogen dansk statsminister sat så meget værdi over styr så hurtigt og ødelagt så meget for så mange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Corona: Intet nyt er godt nyt

Annonce