Annonce
Debat

Debat: Rul skattelettelserne tilbage

Debat. Foto: Grafik fra Pixabay

DEBAT: I 2015 besluttede et byrådsflertal at sænke grundskylden med 1,52 promille og igen i 2016 med 0,3 promille.

Hvert år, siden 2015, har der manglet indtægter for i gennemsnit 23,8 millioner kroner.

For at finansiere skattelettelserne er der skåret ned på vores velfærd. Der er indført ekstra lukkeuger i vores daginstitutioner og den demografiske udvikling, med et stigende pres på plejehjem og hjemmehjælp er ikke løftet. En 91 årig blind, enlig diabetiker, har ikke krav på en plejehjemsplads.

Annonce


Med vores forslag til budget for 2021 vil vi kunne give ældre- og handikapområdet et samlet løft på 10 millioner. Der vil i den nye busplan ikke skulle være nedskæringer i tæt befolkede områder, klimaindsatsen vil få flere penge og der vil komme flere bevillinger til at føre cyklisthandlingsplanen ud i livet


Enhedslisten gik derfor til budgetforhandlingerne med et krav om at skattelettelserne skulle rulles tilbage og de ekstra skatteindtægter skulle bruges til velfærd.

Vi gik fra budgetforhandlingerne da der ikke var vilje til at løse udfordringerne i fællesskab og har lavet vores eget budgetforslag. Vi foreslår en skattestigning der er 0,15 % mere end forligspartierne, hvilke svare til ca. 54 kr. om mdr. for en gennemsnitsfamilie.

Med vores forslag til budget for 2021 vil vi kunne give ældre- og handikapområdet et samlet løft på 10 millioner. Der vil i den nye busplan ikke skulle være nedskæringer i tæt befolkede områder, klimaindsatsen vil få flere penge og der vil komme flere bevillinger til at føre cyklisthandlingsplanen ud i livet.

Enhedslistens forslag er udtryk for, at vi vil hæve standarden for vores ældre og handikappede medborgere, at vi mener at klima- og miljøindsatsen har brug for yderligere indsatser og først og fremmest at mulighederne for øget velfærd og en ekstra klima- og miljøindsats er betydeligt bedre i de næste mange år, fordi skattelettelserne er blevet rullet tilbage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør For abonnenter

Folk står i kø for at købe luksus-lejligheder med Kronborg-udsigt: Klar til byggeri på omstridt grund

Helsingør

Det ny Hestemøllestræde: Så kan regnen bare komme

Annonce