Annonce
Debat

Debat. Særregler for parkeringsvagter - er det rimeligt

Parkering Helsingør. Foto: Lars Johannessen

DEBAT: Grundlæggende er det rigtig fint, at der findes parkeringsvagter. Det sikrer, at der er et flow på parkeringspladser.


Jeg er selvfølgelig klar over, at der intet sker ved at klage til parkeringsselskabet. Det er håbløst (har været der). Ifølge Europarks egen skiltning skal alle biler stille deres parkeringsskive, uden undtagelse.


Men det kan provokere helt vildt, at parkeringsvagter laver særregler for sig selv:

Jeg bor i Snekkersten og handler derfor ofte i den nærliggende Netto eller Føtex. Den 13. marts gik jeg inde i Netto, hvor en parkeringsvagt fra Europark også gik og handlede. Da jeg kom ud fra Netto, holdt parkeringsvagtens bil i nærheden af min bil. Jeg kunne derfor se, at ifølge parkeringsskiven havde bilen holdt mere end to timer på parkeringspladsen (man må holde to timer). Derudover holdt bilen faktisk over den hvide streg.

Parkeringsvagten kom ud, så jeg spurgte ham, om han ikke skulle overholde parkeringsreglerne. Ifølge ham selv skulle han ikke sætte parkeringsskiven, når han var på arbejde. Jeg fortalte ham, at han jo lige havde været inde og handle i Netto (han stod med poserne), så det var vel samme regler for ham som for alle andre? Pædagogisk forklarede jeg parkeringsvagten, at en politibil som kørte for stærkt også fik en bøde. Det tog han meget ilde op. Humøret blev ikke bedre af, at jeg tog billeder af hans parkeringsskive/bil. Han fortalte, jeg bare kunne klage til selskabet - det skete der intet ved. Det har han uden tvivl ret i.

Den 31. marts holdt jeg ved Netto i Ålsgårde og så selvsamme parkeringsvagt holde ind på parkeringspladsen. Sad og småkedede mig mens jeg ventede på min kone, så gik ud for at kikke på parkeringsvagten bil. Parkeringsskiven stod på 12.15, men klokken var 15.40 (to timers parkering). Da parkeringsvagten så jeg tog billeder af hans bil, gik han over, og spurgte hvorfor jeg tog billeder. Jeg forklarede, at han ikke havde stillet sin parkeringsskive. Han blev pænt ophidset og forklarede mig (igen), at der ikke skete en skid ved, at jeg klagede til parkeringsselskabet. Han var faktisk så sur, så jeg måtte bede ham gå væk.

Jeg er selvfølgelig klar over, at der intet sker ved at klage til parkeringsselskabet. Det er håbløst (har været der). Ifølge Europarks egen skiltning skal alle biler stille deres parkeringsskive uden undtagelse.

Nu forsøger jeg mig med et lille læserbrev i Helsingør Dagblad om min lille erfaring med parkeringsvagter. Jeg vil også sende mit lille skriv til Netto/Føtex, og spørge om de ved, at der er særregler for parkeringsvagter.

Jeg har fuld forståelse for, der skrives bøder, når det er rimeligt. Jeg har fået en bøde, selvom mit parkeringsur stod rigtigt (klagen blev afvist). Når der skrives bøder på en næsten tom parkeringsplads, eller dagen efter man stiller til sommertid, så holder parkeringsvagten fest, fordi de ved, folk ikke har nået at stille deres parkeringsur.

Jeg talte med en handikappet mand på parkeringspladsen i Snekkersten som fortalte, at han havde fået en bøde, fordi hans handikapskilt stod lodret i stedet for vandret.

Jeg er klar over, at Europark lever af at skrive bøder ud, men det havde været rart, de også brugte rimelighed og sund fornuft. Eller bare i det mindste efterlevede deres egne regler. Jeg tænker også at Netto/Føtex, og andre som bruger Europark som dem, der passer deres parkeringspladser bør reflektere over deres samarbejdspartnere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Overlæge med speciale i overvægtige børn: Det ligger dybt i os, at når vi er kede af det, så propper vi noget i munden

Debat

Debat: Sommerens cykelløb

Annonce