Annonce
Debat

Debat: Scenen er DIN - Spillemand

Allan Reib fortæller: "Jeg kender folk i gamle huse, som også har bemærket den nye byggetendens. De har sagt: "Så fik vi endnu en "klods" om benet". Arkitektskolen i København må være overflødig. Mon ikke nutidens arkitekter kan "nøjes" med en uddannelse hos Lego?"Privatfoto
Annonce

DEBAT: Mange moderne ejendomme - private og offentlige - ligner hinanden. Størrelserne er forskellige, men bygningerne har det til fælles, at de er opført i "Duplo-stil", uden stilistiske krummelurer, gesvejsninger med mere.


Haverne er også fyldt med firkantede fliser, som ikke levner naturen en chance. Måske har haveejerne et mindre veltrimmet "plænestykke". Lad det være lille. Lad et hjørne af haven "være vild", så biodiversiteten kan "blomstre".


Lego har med stor succes gennem 50 år fremstillet "Duplo klodser" til de mindste, idet de "opfylder kravet til stimulation af grovmotorikken. Men hvorfor har nutidens "voksne legobyggere" videreført "Duplobyggeriet"? Husene i dag har flade tage. Man savner tagryggene. Er det et hensyn til, at "Spillemanden på tagryggen" får en flad scene, så han bedre kan levere sine musikstykker uden at skvatte ned i tagrenden? Eller sandheden er måske bare, at det er billigere at bygge disse firkanter?

Jeg kender folk i gamle huse, som også har bemærket den nye byggetendens. De har sagt: "Så fik vi endnu en "klods" om benet". Arkitektskolen i København må være overflødig. Mon ikke nutidens arkitekter kan "nøjes" med en uddannelse hos Lego?

Haverne er også fyldt med firkantede fliser, som ikke levner naturen en chance. Måske har haveejerne et mindre veltrimmet "plænestykke". Lad det være lille. Lad et hjørne af haven "være vild", så biodiversiteten kan "blomstre".

Stenørkener i byerne. I Helsingørs mange gågader, ikke kun Stengade, byens første sten brobelagte gade, har man husket "natur" i flytbar udgave i form af trillebøre. Det pynter og er bedre end ingenting. I mange andre byer holder man sig stadig til rene stengader. Et eller nogle få træer bryder trivialiteten.

Jeg efterlyser, at landskabsarkitekterne kommer på banen. Giv os dog en chance for at "komme væk fra stenbroen".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

I coronaens skygge: Sport for de bedste

Debat

Klumme: Sociale medier

Annonce