Annonce
Debat

Debat: Servicebesparelser, kommunalt puslespil – og os

Debat. Foto: Grafik fra Pixabay
Annonce

DEBAT: Mange oplysninger om den kommunale økonomi kommer frem til offentligheden.

Kommunen kan ikke få økonomien til at hænge sammen på ældre-, omsorg- og plejeområdet, skole- og daginstitutionsområdet, børn-, unge- og familieområdet og inden for kommunens særlige sociale indsats.

Spare- og servicereduktionskataloger og driftsønsker lægges på bordet i tide og utide og i en uendelighed.


Jeg ser frem til udmeldinger om, hvordan det økonomiske puslespil understøtter sammenhængskraften


Nogle forslag forekommer dog fornuftige og konsekvenserne er minimale såsom fjernelse af formandsvederlag for § 17 stk. 4 udvalg, reduktion af antallet af byrådsmedlemmer, reduktion af stående udvalg, reduktionen af administrationen i SSI og nedlæggelse af frokosttilbud. Ligesom de særdeles oplagte besparelsespotentialer på projekt Nordkystens fremtid, værftshallerne og hal 14 og 17 samt Marienlyst Slot.

Men det allervigtigste er, at der i lokaldemokratiet kvalificeres beslutninger, tages fat og laves gode løsninger på ældre-, omsorg- og plejeområdet, skole- og daginstitutionsområdet, børn-, unge- og familieområdet og indenfor kommunens særlige sociale indsats, grønne planer, trafik, infrastruktur, kollektiv transport, mobilitet samt sundhed og at disse områder sikres den fornødne økonomi.

Jeg ser frem til udmeldinger om, hvordan det økonomiske puslespil understøtter sammenhængskraften, debatniveauet, brugerperspektiver, vision 2030 og øvrig planlægning.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce