Annonce
Debat

Debat: Som pårørende er jeg mildest talt både chokeret og rystet

Genrefoto: Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix

DEBAT: Min pårørende, som har Parkinsonsygdom og bor i Helsingør, startede med at få en ældrebolig og skulle have hjemmehjælp og hjemmepleje.

Helsingør Kommune blev kontaktet via visitator, men på godt ca. år havde min pårørende haft minimum 15 forskellige hjemmeplejere. Vi besluttede at forsøge Omsorg Sjælland, hvilket ikke blev bedre, og samtidig kom der mange udlændinge som ikke var de bedste til at forstå og tale Dansk. Det var naturligvis et stort problem for en med Parkinsonsygdom i 2. fase.


Annonce

Om det er på grund af arbejdsmiljøet, ledelse eller andet vides ikke, men det er noget, der gør både beboere og pårørende utrygge


I dag er min pårørende på plejehjem i Helsingør, og sygdommen er forværret til fase 3, hvorfor der blev lovet faste plejere. dette gik nogenlunde indtil Coronaen gjorde sit indtog... dog gik det, men indenfor de sidste otte uger er et helt personale udskiftet, uden hverken beboere eller pårørende er blevet oplyst om hvorfor.

Derudover har mange personaler dobbeltvagter, hvilket ikke er særlig betryggende. Om det er på grund af arbejdsmiljøet, ledelse eller andet vides ikke, men det er noget der gør både beboere og pårørende utrygge, specielt da nye plejere skal lære beboere og deres behov at kende, men værst at beboere og pårørende skal forsøge at opbygge tillid og tryghed til helt nyt personale... det er ret svært.

Som pårørende er jeg mildest talt både chokeret og rystet, nok mest over at der slet ikke er, eller har været nogen oplysninger om noget. Som pårørende håber jeg at kunne finde bedre muligheder for min pårørende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

En kikset familiefest eller en supersmitter i en fodboldkamp: Så tæt er dit sogn på at lukke

Annonce