Annonce
Debat

Debat: Spandekaos

Genrebilleder af renovation, skraldespande, affaldssortering. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

DEBAT: Den 24. januar havde jeg et læserbrev i HD om Forsyning Helsingørs (FH) udrulning af affaldsbeholdere til over 15.000 husstande i kommunen.


Jeg har nu ventet i 3 uger på at få svar på, hvorfor FH på sin hjemmeside fh.dk ikke oplyser borgerne om, at man kan nøjes med at have én beholder på matriklen, nemlig den til bioaffald/restaffald.


Jeg bemærkede dels, at Helsingør Byråd havde stillet husejerne en rabatordning i udsigt, hvis man placerede sin(e) beholder(e) mindre end fem meter fra vej, og dels at man kan nøjes med én beholder. Rabatordningen fik et "vi må se" - svar fra Jette Skaarup Justesen, afdelingsleder i FH.

Resten var tavshed.

Jeg har nu ventet i 3 uger på at få svar på, hvorfor FH på sin hjemmeside fh.dk ikke oplyser borgerne om, at man kan nøjes med at have én beholder på matriklen, nemlig den til bioaffald/restaffald. Den ordning er der ikke mange, der ved noget om, så derfor gentager jeg byrådets vedtagelse her:

”Det vil kræve et aktivt fravalg, hvis man ikke ønsker at have beholdere til plast/metal og papir stående og benytte henteordningen. Fravalget betyder, at man selv er ansvarlig for at aflevere de genanvendelige materialer på genbrugspladsen eller i kuber.” (19. juni 2017, pkt. 10).

Ovenstående kan måske få en ansvarlig medarbejder ved FH til at ændre lidt på teksten på hjemmesiden, så det klart fremgår, at der er tale om et tilbud om i alt tre affaldsbeholdere. Hvis FH ikke selv kan finde ud af det, kan jeg henvise til Fredensborg kommunes hjemmeside. Det er på høje tid. Jeg selv kan se frem til at få levering i uge 10 og skal derfor snarest gøre FH opmærksom på, at jeg kun ønsker én beholder. Jeg ved dog pt. ikke, hvordan det skal ske.

En læser fra Skolestien i Hellebæk (HD læserbrev den 15. februar) er forståeligt nok blevet noget frustreret over, at skulle se en cirka 40 meter lang række affaldsbeholdere blive læsset af på den korte, smalle vej. Skal der ændres på dette vanvid, skal han skynde sig, for Skolestien får ifølge FH’s hjemmeside leveret beholderne i uge 8.

Det tjener ikke FH til ære, og tag bare Jens Bertram og Christian Holm Donatzky med, at den kommende omlægning og håndtering af affald ikke som forudsætning har haft indgående drøftelser med kommunens grundejerforeninger. Det er vel en ordning, som skal virke i mange år, eller?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Anmeldelse af 'Sommerdahl': Hyggeligt med nye mord i guddommeligt smukke omgivelser

Helsingør

Se video: Statsministeren svarer på dagbladets spørgsmål om hårdtramte caféer

Annonce