Annonce
Debat

Debat: Stærkt lokalt samarbejde om Mini Skills

Marlene Harpsøe.Foto: Steen Brogaard
Annonce

DEBAT: I årevis har jeg talt erhvervsuddannelserne op og arbejdet for, at flere unge tager en uddannelse. En faglært uddannelse kan være en vigtig billet til en karriere. Her lokalt har jeg blandt andet foreslået, at vi fik DM i Skills til Helsingør, samt at vi etablerede lokale skills-events, hvor unge prøver kræfter med håndværksfag.


De nyeste tal for optag på erhvervs-skolerne viser, at flere går den faglærte vej. Det er positivt.


I 2019 havde vi i Helsingør for første gang en lokal skills-event: ”Mini Skills”. Det var et forrygende arrangement. Lokale virksomheder, U/Nord, Skolepiloterne på Ungdomsskolen, Ungeenheden i Helsingør kommune og Værftets madmarked har arbejdet ihærdigt for denne event. Uden deres engagement havde der ikke være Mini Skills. Det viser, hvad forskellige aktører kan præstere i et koordineret og stærkt samarbejde.

Selvom corona for andet år i træk begrænser afviklingen af vores Mini Skills, så har det ikke stoppet landsorganisationen SkillsDenmark - der også står for DM - til at indgå som samarbejdspartner i vores lokale initiativ. Dette kan synliggøre Mini Skills for flere og inspirere andre kommuner til at gøre som vi i Helsingør.

De nyeste tal for optag på erhvervsskolerne viser, at flere går den faglærte vej. Det er positivt. Med et svendebrev kan man lettere få job. Ofte lever man også sundere og længere end mennesker uden uddannelse. Derfor bør flere tage en uddannelse, og i Helsingør viser vi vejen frem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Anmeldelse af 'Sommerdahl': Hyggeligt med nye mord i guddommeligt smukke omgivelser

Helsingør

Se video: Statsministeren svarer på dagbladets spørgsmål om hårdtramte caféer

Annonce