Annonce
Debat

Debat: Stendød Stengade

Det er dette syn Allan Bansholm Nilsson. Espergærde frygter hvis en HH-forbindelse bliver en realitet. Fordi svenskerne vil udeblive - efter en dejlig tur over sundet, har flere af de forretningsdrivende i blandt andet Stengade, svenskere som stamkunder.Foto: Lars Johannessen.

DEBAT: Næsten alt er 20% dyrere i Helsingør end i Helsingborg. Hvis jeg boede i Helsingborg og omegn, ville en indkøbstur til Helsingør derfor næppe være interessant. Men hvad er det så, der har gjort det tiltrækkende for vores mange gode naboer at komme over til os år efter år?


Vi har set, hvor tomt der blev. Når der åbnes igen bliver det dejligt, at livet kommer tilbage.


Annonce

Det er den hyggelige tur med færgen, og stemningen ved at komme ud på en sejltur. Det er udsigten på Sundet og til Kronborg. Det er den lette tilgængelighed ved, at færgen sætter passagerne af bogstavelig talt på Helsingørs hyggelige gågade. Det er caféer og restauranter, som virkelig forstår at hygge om gæsterne, så de føler sig velkommen. Det er jazz på Axeltorv. Det er de gamle hyggelige stræder. Det er en gåtur rundt om Kronborg, se over på Sverige og et besøg på Kulturværftet.

Kommer der en bro, vil en afkørsel være langt væk fra centrum, og det samme vil en tunnel. Et tog vil også få en station langt væk fra byen, ikke på Helsingør Station. Der bliver desuden rigelig brug for alle de milliarder en fast forbindelse vil koste, når Danmark skal nedbringe sin corona-gæld de kommende år.

Under corona krisen har vi savnet både dette ekstra liv i byen og det økonomiske "tilskud" rigtig meget. Vi har set, hvor tomt der blev. Når der åbnes igen bliver det dejligt, at livet kommer tilbage. Mange svenskere er jo "stamkunder" og slet ikke turister i almindelig forstand. De er jo vores naboer.

Det bliver helt sikkert en katastrofe for byen med en bro eller en tunnel, fordi charmen ved "en lille tur over Sundet" forsvinder. I stedet vil Danskere flytte til Helsingborg, hvor alting er billigere, og pendle på arbejde til Helsingør. Det ender også som i Sønderjylland, med store tab for det lokale handelsliv, fordi hele Nordsjælland får det nemt med indkøbsture i bil til storcentre i Helsingborg. Trafikken bliver vendt modsat om. Stengade bliver stendød.

Annonce
Hornbæk For abonnenter

Sandra lader ukrudtet vokse vildt: Vi skal simpelthen stoppe med at slå hinanden i hovedet med, hvordan vores haver ser ud

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Vitaminindsprøjtning efter corona: Sådan vil 58 foreninger rejse sig

Helsingør For abonnenter

Politikere efter kritik af kommunens behandling af sårbare: Sådan vil vi løse problemerne

Debat

Klumme: To stik betalt af skatten

Sport

Kom med på det eneste wildcard: 17-årige Olivia imponerede ved EM i golf

Helsingør For abonnenter

Selvmordstruede Marcus fik flere afslag på botilbud: Nu kritiserer Ankestyrelsen kommunen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Debat: Lån bøger - men mod kontant afregning

Helsingør For abonnenter

827 boliger i kommunen har stået tomme i mere end tre måneder - men ingen ved hvorfor

Helsingør

Brødrene har arbejdet sammen i 30 år: Der findes ikke noget lignende i hele kommunen

Nordsjælland

To borgere holdt 37-årig tilbage: Havde stjålet breezers i Netto

Debat For abonnenter

Byggebøvl og -forsinkelser: Kommunen har ikke udvist rettidig omhu

Hornbæk

Efter seks måneder: Komiker har solgt kæmpe-villa i Hornbæk

Annonce