Annonce
Debat

Debat: Stop nu det ødelæggende testeri

Kø til PCR-test ved Ungdomsskolen på Rasmus Knudsens Vej. Foto: Jakob Lau Wulf Svendsen

DEBAT: HD fortalte 3. januar om covid-19-situationen dagen før i Gurre Sogn. Der var 112 personer der havde ladet sig teste, og deraf var 29 positive med covid-19. Det oversætter HD til, at der er 29 ud af Gurre Sogns 967 borgere der er smittet med covid-19 eller en variant heraf.

Og regeringen konkluderer ud fra samme tal, at det såkaldte incidenstal er 2.998, hvilket betragtes som højt og kan lægges til grund for restriktioner og forbud om alt fra sportsarrangementer til kirkegang og maskeringskrav.

Men alle konklusionerne lyver. Normale mennesker véd selv når de er syge eller skranter lidt, og det er en rimelig formodning, at det i høj grad er disse, der udgør de 112 testede. De har så fået vished for om deres utilpashed er covid-19 eller noget andet, og nogle har ladet sig teste blot for at efterleve regeringens stadig mere pågående opfordringer.

Annonce

Nu må det stoppe. Biografer er ikke mere smittefarlige end gangene på Christiansborg, og alt dette testeri koster milliarder og en masse arbejdskraft, der var bedre brugt på hospitalsvæsenet

Men tallene siger intet om hvor mange der er eller har været smittet. Tallet fortæller kun, at 112 mennesker i Gurre Sogn af én eller anden grund har ladet sig teste, og at 29 ud af dem var positive. Hvad situationen er for de øvrige 855 vides der ikke noget om, og den kan være alt lige fra vidt udbredt mere eller mindre harmløs smitte frem mod snarlig flokimmunitet eller det modsatte.

Hele dette testcirkus ligner noget, der holdes i gang for at legitimere regeringens drakoniske foranstaltninger igennem snart to år. Det startede med statsminister Mette Frederiksens ”hamstringstale” 11. marts 2020, fulgt op 17.marts 2020, hvor hun flankeret af ordensmagtens chef og alle sine egne myndigheder, lagde samfundet i benlås med erhvervsforbud og undtagelsestilstand og opfordrede os alle til at blive hjemme og varslede, at hun ville begå fejl.

Nu må det stoppe. Biografer er ikke mere smittefarlige end gangene på Christiansborg, og alt dette testeri koster milliarder og en masse arbejdskraft, der var bedre brugt på hospitalsvæsenet. Test helbreder ingen, og ændrer ikke smitterisikoen i en befolkning, der opfører sig fornuftigt og holder hygiejnen. Hvor længe skal vi leve med en statsminister, der begår fejl og regerer et helt samfund ud fra devisen: ”en død er én for mange” og handler på en baggrund af tilfældige useriøse tal for aktuel smitte?

Annonce
Helsingør For abonnenter

Ikonisk strandvejsvilla med en festlig historie solgt: - Der har været holdt nogle vilde abegilder

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør For abonnenter

Benzinbiler forbudt: Her kommer de nye parkeringspladser til elbilerne

Helsingør For abonnenter

Rift om boliger gør køberne mindre kræsne: - Pludselig larmer Kystbanen ikke så meget

Helsingør

Varsel om forhøjet vandstand mandag morgen: - Kan føre til lokale kystnære oversvømmelser

Navne

Indian er blevet redet af tre generationer og sætter fortsat tempo på morgenturene i skoven: - Han er en god ven, der puffer til mig på dårlige dage

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Erhverv For abonnenter

Klar tale fra formand for erhvervs- og industriforening: 'Dybt foruroligende' sag bør ende i fyring

Debat

Klumme: Jeg glemte min søn på skolen

Helsingør

Pludselig forsvandt et fast element på Kulturhavnen: Hvad er der blevet af den store 'affaldsfisk'?

Nye regler betyder at mange coronapas udløber søndag

Helsingør

Hvad giver man et fyrskib i gave: En ganske særlig 115 år gammel grøn silkegave

Erhverv For abonnenter

Søren har knoklet i over 45 år, men får nej til tidlig pension: - Det er jo ikke for sjov, at man søger det her

Helsingør

Aleyna, Anton og Martine har testet tusindvis under pandemien: - Der er både sjove og ubehagelige oplevelser

Annonce