Annonce
Debat

Debat: VeteranSupport.dk - aldrig har så mange, haft så få at takke for så meget

Arkivfoto: PR

DEBAT: I min rolle som FN-veteran og tidligere tjenstgørende militærmand, har det været mig magtpåliggende, at besøge Veteranhuset i Helsingør og er i den forbindelse blevet positivt overrasket over hvorledes folks positive stemning har været et konstruktivt startskud for veteranhuset Helsingør. I særdeleshed er jeg stolt over, at høre de fortællinger og imponerende økonomiske donationer som helt almindelige borgere indbetaler til støtte for vores krigsveteraner, efterladte og deres børnefamilier.

Donationerne udfolder sig bl.a. som en økonomisk håndsrækning til veteranernes børn, der har lidt afsavn i den tid deres moder eller fader har aftjent deres udlandstjeneste og i denne forbindelse er blevet psykisk- eller fysisk skadet af krigstraumer og således har veteranerne ikke kunnet give deres familie den varme, empati, kærlighed og den nærhed som deres børn og familie tilkommer.

De indsamlede midler fordeles til veteraner, efterladte eller projekter der understøtter disse, ud fra ansøgninger og selektiv udpegning

Dette professionelle, anerkendende og særdeles vigtige arbejde i VeteranSupport.dk kunne ikke ske uden også, at have Helsingør Kommune med som aktiv medspiller, og således har VeteranSupport.dk fået stillet lokaler til rådighed af Helsingør Kommune, hvor alle der er interesserede kan komme og besøge Veteranhuset, der har åbent for besøgende hver tirsdag og torsdag, og med efterfølgende indsigt og eftertanke, eventuelt vil kunne engagere sin personlige indsats til stor hjælp for de efterladte, vores veteraner og deres familier ude i det ganske land. Dette engagement har en vigtig anerkendende social sammenhængskraft, der knytter Helsingør Kulturby sammen med det vigtige udenrigspolitiske arbejde, veteranerne har udført ude i verdens brændpunkter. Tilhører man andre foreninger eller dele af totalforsvaret fx Hjemmeværnet, kan man også komme og anvende sig af Veteranhuset lokaliteter efter aftale.

Annonce

Det der står stærkest efter mit besøg i Veteranhuset Helsingør er, hvor mange helt almindelige lønmodtagere - der har doneret gastronomiske beløb, til hjælp for de efterladtes- og veteranernes børnefamilier. Ligeledes den næstekærlighed og medmenneskelighed, der afspejler sig i at påtage sig rollen som mentor for de veteraner, der er ramt af uheldig sagsbehandling rundt om i landets kommuner. Private virksomheder har ligeledes været medvirkende til, at donationerne er i en størrelsesorden, der har gjort det muligt for VeteranSupport.dk, at finansiere ca. 74 børnefamilier med en økonomisk håndsrækning og der er stadigvæk brug for meget mere støtte til de efterladte og børnene familierne ude i det ganske land.

Formålsparagraffen i foreningen er, at give støtte til veteraner og efterladte i samarbejde med andre organisationer og foreninger med midler skaffet via fundraising og indsamlinger samt ved salg af non-profit merchandise. De indsamlede midler fordeles til veteraner, efterladte eller projekter der understøtter disse, ud fra ansøgninger og selektiv udpegning. Foreningen skal søge at samvirke med andre støtteforeninger til styrkelse af hele grundidéen - at yde støtte til veteranarbejdet og dette arbejde begrænses ikke kun til økonomisk bistand, men også til hjælp i et bredspektret socialpædagogisk perspektiv.

Til alle jer der har tiden og lysten til at give en hjælpende hånd med på vejen til etableringen af Veteranhuset Helsingør og være del af et specielt fællesskab - kan man kontakte: Dennis tlf. 23 41 50 06, mail: veteranhuset@veteransupport.dk

Annonce
Erhverv For abonnenter

Lottes pigedrøm fik vokseværk: I dag ejer hun flere butikker og sælger fra Ålsgårde til Canada

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Nordsjælland

Gård fuldstændig overtændt: Svært forbrændt 82-årig kørt med eskorte på Riget

Navne For abonnenter

Planlagde sin bisættelse ned til mindste detalje - alligevel ville Jan ikke vide, hvornår han skulle dø

Helsingør

Sådan er skoledagen med skyhøj coronasmitte: Skolelærer med corona underviser online, og specialundervisning sløjfes

Helsingør

'Når havet vil ind, så kommer det ind': Beredskabet har fokus på udsatte områder, når stormen rammer

Antallet af børn med forældre på kontanthjælp er næsten halveret på få år

Nordsjælland

Lokale ildsjæle fremlægger forslag til at udvikle kystby: - Ellers ender vi som en soveby

Helsingør For abonnenter

Nu skal populært spisested privatiseres: Helsingør Kommune har overtrådt reglerne

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Helsingør

Stormvarsel opjusteret: 'Farligt vejr' forventes at ramme Helsingør lørdag - sådan forbereder du dig

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Debat

Debat: DTU til Helsingør: Hvad kan der gøres for at få den maritime uddannelse hertil?

Kultur For abonnenter

Efter nej til kommunale frikadellerSpisekammeret: Kulturhus frygter at blive ramt af forbud

Espergærde

Ups! 60-årig mand fra Espergærde kørte direkte over ny rundkørsel

Annonce