Annonce
Debat

Debat: Vi mangler steder at være sammen

Jens Kirkegaard, Espergærde fortæller om "personer, der er ramt af depression og stress, fordi corona-pandemien har besat samfundet. Folk er sendt hjem fra deres arbejde, og de oplever nu en trist stilhed i deres eget ofte ensomme selskab."Foto: Lars Johannesen

DEBAT: I mit gamle Espergærde er der personer, der er ramt af depression og stress, fordi corona-pandemien har besat samfundet. Folk er sendt hjem fra deres arbejde, og de oplever nu en trist stilhed i deres eget ofte ensomme selskab.

Det er gået op for mange, at der er en særlig tryghed ved lokalsamfundets rammer - såvel fysisk som mentalt - som understøtter deres livsmod og holder deres ensomhed borte. Kvaliteten af de udendørs omgivelser i form af natur og byggeri skal derfor prioriteres i langt højere grad, end tidligere i den forestående kommunale valgkamp.

Der skal derfor blandt politikerne være en helt anden respekt for de mennesker, der engagerer sig i deres lokale by- og boligmiljø. Det skal der ikke kunne sjakres med, blot fordi man er næstformand for By-, Plan- og Miljøudvalget med 306 personlige stemmer og fejlagtigt tror, at man så har hals- og håndsret over fællesskabet. Og ikke ryster på hånden, når der gives nedrivningstilladelse til historiske ejendomme og dispensationer til nybyggeri, som helt negligerer og lader hånt om lokale protester.

Pandemien har afdækket behovet for ordentlige fælles natur-, kultur- og boligmiljøer i kommunen, som lokalpolitikerne ikke længere bør løbe fra eller negligere. Fællesskabets behov skal ikke blot være politiske skåltaler, men i praksis opleves af kommunens borgere i hverdagen. Og her vil borgerinddragelse kunne hjælpe politikerne på rette spor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Overlæge med speciale i overvægtige børn: Det ligger dybt i os, at når vi er kede af det, så propper vi noget i munden

Debat

Debat: Sommerens cykelløb

Annonce