Annonce
Debat

Debat: Vi skal handle nu

Helene Liliendahl Brydensholt, Byrådskandidat for Alternativet.Privatfoto

DEBAT: Tilbage i maj skrev jeg et debatindlæg i Helsingør Dagblad om klimaforandringer og behovet for, at vi som politikere tager klimakrisen alvorligt, lægger stridsøkserne fra os og går sammen om at løse denne kæmpe trussel mod menneskeheden.

Indlægget blev skrevet i forbindelse med de store klimasikringsindsatser, som Helsingør Kommune er ved at søsætte, for at sikre at kysterne - og dem der bor langs dem - ikke bliver opslugt af Øresund. Dagbladet kalder det et ”skræmmende kapløb med tiden”.

Her et par måneder efter kan vi se, hvordan mennesker i vores naboland, Tyskland, dør i ekstreme vandmasser og får knust deres hjem og hjembyer. Det er forfærdelige billeder, og hvor føler jeg dog med de mennesker, der bor (boede) i de berørte byer. Men jeg håber også, at dette kan være et wakeup call for hele verdens politikere i byråd, folketing, EU, FN og deslige.

Annonce


Jeg er i hvert fald villig til at tage de beslutninger, der skal til, for at sikre vores børns og børnebørns fremtid. Og jeg er villig til at samarbejde med alle, for at løse denne krise. Jeg vil derfor blive ved med at række hånden ud til alle, der har mod på at give den et klem.


Jeg er gået ind i politik for at kæmpe for netop denne sag. Og jeg gør det, fordi jeg ved, at vi aldrig løser klimakrisen, hvis ikke der bliver taget de rette politiske beslutninger. Hurtigt nok. Jeg er ekstremt bevidst om, at Alternativet ikke kan løfte denne opgave selv, men blot kan være med til at sætte en grøn dagsorden. Og jeg er derfor også drevet af et håb om, at alvoren snart går op for de gamle store partier, der nu har en historisk mulighed for at tage de nødvendige - og for nogle vælgere upopulære - beslutninger, der i sidste ende kan definere menneskets fremtid på jorden.

Jeg er i hvert fald villig til at tage de beslutninger, der skal til, for at sikre vores børns og børnebørns fremtid. Og jeg er villig til at samarbejde med alle, for at løse denne krise. Jeg vil derfor blive ved med at række hånden ud til alle, der har mod på at give den et klem.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Stor café i Helsingør i fare for at lukke: - Jeg sover ikke særligt godt for øjeblikket

Danmark

Fredagens coronatal: Fald i antal nysmittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Perfekt start: FC Helsingør åbnede 1. division med sejr over Fremad Amager

Erhverv For abonnenter

Salget af skriveborde eksploderede: Nu investerer lokal møbelbutik millionoverskud

Debat

Ugens kandidat: Hvem er Kari Jørgensen, egentlig?

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Enghardt kom hjem med stil

Helsingør For abonnenter

Overfaldt pige ved benzinstation, men blev løsladt: Grov vold var ikke grov nok

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Hurtigere, højere, stærkere - vi kæmper for guld til Danmark

Kultur

Nu skal speederen i bund: Sådan bliver Helsingør europæisk kulturhovedstad i 2032

Navne

Tragisk udgang på bisættelse: Pårørende fik det dårligt i kirken og døde

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen: FC Helsingør indleder sæsonen med snæver sejr

Erhverv For abonnenter

Lars fik angst efter ansats svindel: Nu er hans virksomhed igen ovenpå

Sport

Se videoen: FCH-anfører kun tilfreds med sejr i premieren

Annonce