Annonce
Debat

Debat: Vi skal turde tale om vor kultur i Danmark

Jens Kirkegaard. Privatfoto

DEBAT: En nations åndsliv, vil altid skulle kunne genkendes af mennesker for at få en selvfølgelig autoritet, som noget der er varigt. Danskernes nationale venlighed, også over for det fremmede, er selve ”kemien” i den nationale kultur.

Og den er konsekvent fraværende i dagens officielle politiske diskussion, hvor regeringens støttepartier skammer sig over den manglende solidaritet med verden.

Det store spørgsmål i dag er, om danskerne uden voldsomme protester, vil følge den politiske elite. Hvor et EU og FN i dag ikke har en officiel politik overfor Afrikas demografiske ulykke, med snart over 2 milliarder indbyggere, uden megen fremtidigt håb i sine respektive lande.

Annonce

Den offentlige debat i dag lider af, at den ikke tør beskæftige sig med det særegne, det irrationelle, alt det der ikke kan defineres, men som er selve rygraden. Hvilket for enhver pris forbigås som ikke-eksisterende, som noget gumpetungt nationalt plader

Det nationale i kunst og kultur er ikke i kurs for øjeblikket, blandt de politiske skønånder. Fordi et lands sammenhold og folkelige instinkt er, at værne om Nationen. Dette instinkt, omtales gerne af medierne og de politisk tonedøve, som et ubehageligt kulturprodukt til fremme af nationalisme fra nogle forstokkede gamle hvide mennesker.

Den offentlige debat i dag lider af, at den ikke tør beskæftige sig med det særegne, det irrationelle, alt det der ikke kan defineres, men som er selve rygraden. Hvilket for enhver pris forbigås som ikke-eksisterende, som noget gumpetungt nationalt plader.

Og hvor er det dog fattigt, når toneangivne politikere kommer med deres svar, til den omsiggribende bekymring over, at vi bliver overrendt af muslimsk indvandring, med henvisninger til EU, FN og konventionerne fra 50'erne eller menneskerettigheds- domstolenes paroler.

Derfor må vi politisk i DK og på Christiansborg turde etablere et helt nyt samarbejde med regeringen for at skabe et politisk rum til straks-hjemsendelse, i stedet for årevise, ørkesløse ophold i danske asylcentre.

Annonce
Navne For abonnenter

Et-årige Monas familie gør det, mange andre drømmer om: Familien har opsagt bolig og job for at kaste sig ud i et vildt eventyr

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Vindues-strid i Stengade vækker undren: - Hvorfor skal Byrådet ikke overholde lokalplaner, når borgerne tvinges til det?

Helsingør For abonnenter

Villa på gudevej solgt for 9.050.000 kroner: Her er ugens bolighandler i Helsingør

Debat

Helsingør Dagblad mener: 37 millioner gode grunde til, at kommunen skal bruge pengene anderledes

Erhverv

Alle skriger på arbejdskraft, men her drukner man i ansøgninger: - Det har vi aldrig prøvet før

En energiø i Nordsøen koster 210 milliarder kroner: Dan Jørgensen vil have endnu flere

Navne

Morten fortsatte med at arbejde og vise omsorg for andre trods lægernes dom: - Min far har lært mig sindssygt meget

Helsingør For abonnenter

Familier i Espergærde ånder lettet op efter ændring i lokalplan: 'Det var et reelt scenarie at flytte herfra - nu har vi ro i sjælen'

Ingen vil væk fra lokal virksomhed i vækst: - Medarbejderne skal have en fantastisk dag, så skal indtjeningen nok følge efter

Helsingør

Ældre kan forsikre sig til et ekstra bad og kørsel: - Vi stiller højere krav til, hvordan vi vil have det

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Helsingør

Rosestafet: Trine, dit hjerte sidder lige i skabet

Helsingør For abonnenter

Biler i flammer: Så mange sager om bilbrande har der været Helsingør siden 2019 - så mange af dem har politiet opklaret

Helsingør

Hver aften kigger Helle ud ad vinduet i håbet om at se en UFO - igen: - Jeg ved godt, jeg lyder som en, der skal indlægges

Annonce