Annonce
Erhverv

Den første af sin slags i Helsingør: Ny restaurant åbner i Stjernegade

Mercedes Vasquez åbner nyt madsted i Helsingør. Foto: Torben Sørensen
Det bliver farverigt og krydret i Stjernegade 16.

ERHVERV:  En af Københavns aktører inden for streetfood skifter nu hovedstaden ud med Helsingør og åbner restaurant og take away i Helsingør. Det bliver Helsingørs første restaurant af sin art, når Peruvian Food by Mercedes fredag slår dørene op i Stjernegade 16. Og man kan godt regne med, at det bliver en både farverig og krydret oplevelse at smage på det peruvianske køkken.


Helsingør er en dejlig, lille by, og tæt på Sverige, hvor jeg allerede har mange af mine kunder fra streetfood i København

Mercedes Vasquez, peruviansk kok


Annonce

- Helsingør er en dejlig, lille by, og tæt på Sverige, hvor jeg allerede har mange af mine kunder fra streetfood i København, fortæller Mercedes Vasquez, 43, der kom til Danmark fra Peru for 21 år siden.

Hjemlandets koncept

Hendes mormor flyttede til Danmark for mange år siden. Senere fulgte barnebarnet, der nu er blevet uddannet kok her i landet. Privat bor Mercedes i Fredensborg og hun er blevet træt af at pendle mellem Nordsjælland og København.

Ud over streetfood i det københavnske område har hun også kørt landet rundt med en madvogn, blandt andet til festivaller.

- Nu glæder jeg mig til at åbne i Helsingør og præsentere konceptet fra mit hjemland. Jeg er specialist i seafood. Og er blevet præmieret for bedste seafood-retter i streetfood-markederne  i København. Jeg lægger vægt på autentiske råvarer fra Peru, som jeg køber gennem en fast leverandør, så jeg er sikker på at få det bedste, fortæller Mercedes Vasquez, der i Stjernegade blandt andet kommer til at lave tapas, sandwich, seafood og blandede salater.

Lørdag er der åbent fra klokken 12 til 18. De øvrige af ugens dage fra klokken 10 til 18.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sport

Faldt om i januar: Hjertestop har ramt flere unge fodboldspillere

Annonce