Annonce
Helsingør

Den spiser din pant, mens pengene tikker ind på dit kort: Pantstation i Helsingør bliver den første af sin slags herhjemme

Det nye kommende pant-station i Prøvestenscentret bliver mere miljøvenlig, og samtidig kan brugerne se frem til at få pantpengene sat ind på deres betalingskort samme dag.

HELSINGØR: Den 23. juni lukker pantstationen på Prøvestenen i Helsingør, men allerede dagen efter åbner en ny type pantstation, som er den første af sin slags i Danmark og skal testes i Helsingør.

I den nye pantstation skal glasflasker i en automat for sig selv, mens plastikflasker og dåser hældes direkte i en hurtigt tællende maskine med plads til langt mere end i dag.


Annonce
Plastikflasker og dåser hældes direkte ind i den nye pantstation. Glasflasker afleveres i en automat ved siden af. Billedet er fra en tilsvarende model i Norge. Pressefoto.

Det gør den nye pantstation mere miljøvenlig, og samtidig kan brugerne se frem til at få pantpengene sat ind på deres betalingskort samme dag.

- Vi glæder os til at teste vores nye model i Danmark sammen med Dansk Retursystem og få en masse gode erfaringer fra brugerne. Vi er glade for at være med til at give danskerne flere muligheder for at komme af med deres pant, og det er kun positivt, når processen også bliver mere effektiv og miljøvenlig, siger Michael Milo, der er administrerende direktør for TOMRA i Danmark, som leverer pantstationen.


Vi ved godt, at der med enhver forandring er behov for tid til at vænne sig til det nye, men vi håber, at Helsingør tager godt imod den nye pantstation.

Marlene Holmgaard Fris, markedsdirektør i Dansk RetursystemDriftssikker

Hos Dans Retursystem er der høje forventninger til den nye pantstation.

- Vi ved godt, at der med enhver forandring er behov for tid til at vænne sig til det nye, men vi håber, at Helsingør tager godt imod den nye pantstation. Den gamle var slidt efter mange års massivt brug, og alternativet var at lukke den. Derfor så vi det som en god mulighed at teste den nye model, som både er driftssikker og mere miljøvenlig, siger Marlene Holmgaard Fris, markedsdirektør i Dansk Retursystem.

Få hjælp til at bruge den nye pantstation

Dansk Retursystem har en ambition om, at det skal være let at komme af med sin pant, også når man har store mængder, og planlægger derfor at udbygge netværket af pantstationer i hele landet, så der i 2025 er 36 pantstationer.

Testen af den nye pantstation i Helsingør skal vise, hvordan en model, hvor glas skilles fra plastik og aluminium, fungerer på det danske marked.

I den første tid, efter den nye pantstation åbner den 24. juni, vil der være personale ved pantstationen til at guide.

Pantstationen ligger bag Jem & Fix med indkørsel fra Klostermosevej og har åbent hver dag kl. 10-18.

Om den nye pantstation

  • Ingen pantsæk
  • Hæld plastflasker og dåser direkte i en sluse
  • Aflever glasflasker i en automat ved siden af
  • Pantpengene går ind på dit Pantkort eller Dankort inden for én bankdag
  • Dåser og flasker bliver mast, så der er plads til mange flere
  • En mere CO2-besparende pantstationsløsning
Annonce

Teststation

Pantstationen i Prøvestenscentret fungerer som teststation. Med testen ønsker Dansk Retursystem, som driver pantstationerne, at se, om en nye norske model, vil egne sig til det danske marked, og det er nu op til pantstationens brugere i Helsingør og omegn at teste. Helsingør er den første kommune, der høster erfaringerne med den nye pantstation, som er videreudviklet på baggrund af erfaringerne med den gamle.

- Vi ved godt, at der med enhver forandring er behov for tid til at vænne sig til det nye, men vi håber, at Helsingør tager godt imod den nye pantstation. Den gamle var slidt efter mange års massivt brug, og alternativet var at lukke den. Derfor så vi det som en god mulighed at teste den nye model, som både er driftssikker og mere miljøvenlig, siger Marlene Holmgaard Fris.

Annonce

Helsingør er første teststed

Baggrunden for at den nye pantstation betegnes som mere miljøvenlig er, at den skal tømmes sjældnere, eftersom maste flasker og dåser fylder mindre med plads til op til syv gange så mange dåser og flasker i pantstationen. Det sparer både penge og CO2.

Desuden slipper du for at bruge den særlige pantsæk, da du nu blot skal hælde sine dåser og plastikflasker direkte ind i maskinen, så bliver de talt op.

Den nuværende pantstation i Prøvestenen blev sat op tilbage i 2016, foruden 11 andre steder i landet. Også den gang var der tale om en teststation. Tilbage i august 2020 var den lukket i en længere periode som følge af tekniske fejl.

Annonce
Espergærde For abonnenter

Efter voldsomt overfald på elev i Espergærde: Sådan vil skolen håndtere sagen

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Medaljer til to stærke kvinder: Birgit og Lillian fik flot hæder

Espergærde For abonnenter

Espergensere vil undgå kloak-bøvl: - Bør ikke være den enkelte borger, der skal stå for det

Helsingør

Nu er politiet inddraget i sag om vold på Tibberupskolen

Navne For abonnenter

Lægerne kunne ikke stille noget op: Ole brugte den sidste tid på at skrive "dagbog" om sit liv til børnebørnene

Helsingør

Så du den også? - Mystisk 'kampvogn' spottet ved lokal skole

Espergærde For abonnenter

Bilister holder på cykelstien og parkerer ulovligt i sidegader: Nu kommer skole med opråb til forældre

Navne For abonnenter

Mindeord: Farvel til en helt særlig jazzmusiker

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Navne For abonnenter

De fleste har dette mirakel i køkkenet: Far og datter har brugt et år ved komfuret

Debat For abonnenter

Ulovlig moske: Muslimer svigter ved ikke at deltage i samtalen

Navne

Præsten er for længst steget ned fra piedestalen: - Det vigtigste er at være vedkommende for de unge

Annonce