Annonce
Helsingør

Den taske blev en dyr lærestreg: Sådan kom jeg til at holde af Black Friday

Jeg er stadig glad for min taske, men det irriterer mig, at jeg kunne have sparet en pæn sum penge. Foto: Lisbeth Helbo

Har du nogensinde betalt fuld pris for en vare og så skuffet måttet opdage, at selv samme vare blev sat på udvalg få dage senere? Det har jeg.

Egentlig er det sjældent, jeg bruger tid på at ærgre mig over den slags, for sket er ligesom sket.

Jeg har aldrig været den store tilbudsjæger, så de fleste udsalg foregår, uden jeg opdager det. Den undskyldning kan jeg bare ikke trække op af ærmet i dette tilfælde. Jeg vidste udmærket godt, at der var få dage til Black Friday, da jeg en tilfældig tirsdag i november 2017 besluttede at forære mig selv en taske. Endda en dyr taske.

Annonce

Jeg har oftest shoppet i de billige tøjforretninger og ikke haft et stort budget. Men nu skulle det være, for det var en taske, jeg længe havde haft kig på. Faktisk har jeg ikke tal på, hvor mange gange jeg har været forbi Magasins taskeafdeling for lige at sige hej. Nærstuderet det sorte læder og tænkt, at det var en taske, der ville holde i mange år. Selvom jeg også syntes, at 3200 kroner var absurd mange penge, men det var det, den kostede.

Alligevel fik jeg overtalt mig selv til at hive muldvarpen op af lommen den tirsdag. Jeg husker tydeligt, at jeg passerede indgangspartiet til Magasin, hvor der stod et skilt, der gjorde mig pinligt opmærksom på, at det var Black Friday lige om lidt. Der ville jeg minimum kunne spare 20 procent på alt.

Ja, det er fint, tænkte jeg. Jeg vidste, at tasken ikke havde været omfattet af Black Friday året forinden, så jeg ignorerede skiltet. Desuden kunne jeg mærke, at jeg havde ventet længe nok. Så jeg gik målrettet mod taskeafdelingen, fandt tasken på hylden og indfangede derefter en ekspedient.

Jeg placerede tasken på disken, og ekspedienten gik straks i gang med af afmontere alarmen, der hang på remmen. Jeg forsøgte at konversere undervejs i processen. Jeg sukkede lidt over, at netop det taskemærke ikke havde været omfattet af Black Friday året forinden. Hun svarede pligtskyldigt, at der altid var nogle mærker, der var undtaget. Det gjaldt især de dyrere.

Jeg erklærede mig enig og fandt dankortet frem. Tasken blev pakket fint ind i en smudspose og derefter lagt i en æske. Jeg fik overrakt mit trofæ, og så cyklede jeg hjem.

Så gjorde jeg noget, jeg normalt ikke gør. Jeg pakkede tasken ud med det samme. Klippede mærket af og fyldte den med mine taskeejendele.

Normalt lader jeg nyindkøbte varer stå en dag eller to, inden jeg tager dem i brug. Det er, som om jeg lige skal sikre mig, at jeg nu også står ved mit indkøb.

Måske jeg var bange for at blive overmandet af min indre gnier, der ville lokke mig til at bytte den. I hvert fald var den taget i brug, da det få dage senere blev Black Friday.

Jeg agtede ikke at bruge flere penge, men kunne alligevel ikke dy mig. Jeg var nysgerrig og klikkede ind på Magasins hjemmeside for at se, om min taske var omfattet af udsalget. Og sandelig, om ikke der stod: ”Spar 25 procent.”

Det var en besparelse på over 750 kroner, som jeg kunne have indkasseret ved blot at vente tre dage.

Det har irriteret mig lige siden, men da var det for sent. Siden da har jeg holdt igen med mine indkøb, når jeg ved, at Black Friday nærmer sig. Der er jo ingen grund til at svine med sine penge.

Normalt lader jeg nyindkøbte varer stå en dag eller to, inden jeg tager dem i brug. Det er, som om jeg lige skal sikre mig, at jeg nu også står ved mit indkøb.Annonce
Helsingør For abonnenter

Fra sin altan kan Tommy se parkeringspladsen ved Sundhedscenteret: - Det er det rene kaos

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Her rammer besparelserne: Daginstitutionerne lukker tidligere – men måske opdager du det ikke

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Sygeplejerskerne er ikke de eneste, der har knoklet under coronapandemien

Helsingør

Industriforeningens formand sukker: - Det her er et skridt i den forkerte retning

Helsingør

Se billederne: Nissepiger spreder glæde i gågaderne

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Hornbæk For abonnenter

Se den vilde video: - Jeg har aldrig set brandmænd så store i Øresund

Debat

Debat: - De foreslåede besparelser harmonerer meget dårligt med kommunens egen vision

Helsingør

Gerda har mistet begge sine børn og Annelise har sagt farvel til flere venner: Denne dag er noget helt specielt for dem begge

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Erhverv

Efter Barslund-konkurs: Medarbejder på 57 skrev ansøgning på Facebook

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Vi er usle, dumme, tarvelige og ubegavede ...

Helsingør

Kystbanen hårdt ramt: - Vi har 60 sygemeldte lokoførere

Annonce