Annonce
Sport

Sportsredaktør forsøger at komme i form: Der er længere til fitness end til Dortmund

Der kan være lang, lang vej til fitnesscentret, når november rammer. Foto: Andreas Mayerhofer

Når jeg slår øjnene op på en dag, hvor turen går til Dortmund for at se fodbold på mit yndlingssted, kan jeg ikke komme hurtigt nok ud af fjerene for at tilbagelægge de godt 700 kilometer dybt ned i Tyskland. Når dagens mål er få kilometer væk i Forever Healthy Fitness på Rønnebær Allé, kan turen synes meget, meget længere. De mentale kilometre kan være meget længere, end dem der tilbagelægges på  'Die Autobahn'.

Generelt er jeg ikke den store fan af efteråret, når klokken er slået vintertid og det hele skifter mellem grå nuancer og nat. At skulle ned og forsøge at gøre sig uvenner med jern- og vægtskiver øger ikke begejstringen over dagsprogrammet. Fitness-træner Tobias Jørgensen har, som tidligere beskrevet, lovet, at det nok skal komme, men jeg er der ikke endnu.

Ondt i knæet og travlhed i dagligdagen er da også verdens hurtigste grund til "jeg springer lige træningen over i dag". Min oplevelse er, at den tendens ofte går hånd i hånd med sig selv, og inden ugen er omme, har man ikke lavet andet end at køre bil, hamre i taster og falde om på sofaen med et måltid mad.

Annonce

Og så skal jeg da lige hilse og sige, at det går stærkt med at aflevere den goodwill tilbage, som kroppen gav dig måneden før for et flittigt fitness-arbejde. Stillesiddende arbejde kombineret med en glubsk vintersult på stort set alt, hvad der er fedt, sødt og salt er noget bøvl.

Helsingør Dagblads sportsredaktør, Andreas Mayerhofer, har et ødelagt knæ, en overbelastet skulder, en tennisalbue og en fedtprocent, som vidner om lidt for meget kage. Sammen med FC Helsingørs fysiske træner og ”biomekaniker”, Tobias Jørgensen, vil han forsøge at komme af med sine skavanker og sin kageform inden fra sommeren 2021 til sommeren 2022.

Det viste den månedlige vejning hos Tobias Jørgensen da også. Mere fedt, mindre muskel - buuuuh!

Jeg savner voldsomt at gå til almindelig sport, hvor der var et hold, jeg var forpligtet over for, og som forventede jeg dukkede op til træning og kamp. Men min alvorlige knæskade hindrer fortsat den fornøjelse - måske i resten af mit liv. I fitness-rummet er det bare mig mod mig selv, og jeg taber ret tit. Eller vinder. Jeg er faktisk ligeglad.

Og så skal jeg da lige hilse og sige, at det går stærkt med at aflevere den goodwill tilbage, som kroppen gav dig måneden før for et flittigt fitness-arbejde. Stillesiddende arbejde kombineret med en glubsk vintersult på stort set alt, hvad der er fedt, sødt og salt er noget bøvl.

Men når jeg har trænet, er jeg glad, og det er her, min lille motivation fortsat fragter mig ned til jernbøjeriet.

Tobias er fortsat positiv, som sådan en træner vel sagtens altid er, og han er derfor også en vigtig grund til, at jeg om en måned ikke gider at komme med mere fedt, mindre muskel. Biomekanikeren, der siden i sommer har arbejdet med mig, er gået med til at lægge et program, der udpensler hvilke dage, jeg skal lave hvad. Så kan jeg planlægge træningen i forhold til arbejde, familie og ikke mindst mig selv.

Det skal være min vej til topformen, og når den rammes, bliver det formentlig endnu sjovere at køre til Dortmund - og det er altså pænt sjovt i forvejen.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Han skal stå i spidsen for spare-ramt udvalg: - Det bliver svært, men jeg vil tage kampen op

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Weekend-lejre for østeuropæiske lastvognschauffører generer beboere: - Det er ulækkert!

Navne For abonnenter

18-årige Sofies far tog sit eget liv: Jeg kan føle mig ligegyldig, hvis folk ikke spørger ind til det

Helsingør

Forhindringsløb: Stien rundt om Gurre Sø blokeret af fældede træer

Livsstil

Med turbåd på Øresund: Et hav af muligheder

Kom med ud i en mørk skov ved Polens grænse, få nyt om de rige, og så er der mere fra kommunalvalget til dig, som ikke kan få nok

Erhverv For abonnenter

Det tynder ud blandt kunderne: - Man skal efterhånden være heldig, hvis der kommer én forbi, som gerne vil klippes

Sport For abonnenter

Forsvarsgeneral nedtrykt efter uafgjort: - Det værste pointtab i min FC Helsingør-tid

Helsingør

Kold luft på Sauntevej: Nu bliver landsretten også blandet ind i strid mellem genboer

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Helsingør

Corona-bingo på Helsingør Lilleskole: Gaverne bliver bragt til døren, så bedstemor trygt kan spille med

Helsingør For abonnenter

Jobbet der får folk til at køre fra Gedser til Helsingør: - Man skal kunne lide at snakke med mennesker

Helsingør

Drama på Blichersvej: Løbehjulskører blev kørt ned på cykelstien

Annonce