Annonce
Erhverv

Derfor har Helsingør Handel lavet om på en gammel tradition: - Nu ser vi på, om det er den rigtige beslutning

Julemandens ankomst til Helsingør i år har vakt livlig debat. Foto Torben Sørensen, Kalabas
I 2023 regner Helsingør Handel med, at alt igen er ved det gamle, når julemanden ankommer til Helsingør. For der spiller Helsingør Pigegarde efter al sandsynlighed igen.

JULEMANDEN:  - Hvad bilder de sig ind. Kan da ikke tænde juletræ uden Helsingør Pigegarde og så ovenikøbet invitere en anden garde. Vi bliver i hvert fald ikke at finde i byen den dag.

Sådan lyder et af de mange debatindlæg, efter Helsingør Dagblad har fortalt, at Helsingør Handel i år har ændret den traditionsrige ankomst af julemanden til lørdagen før 1. søndag i advent og at Helsingør Pigegarde den lørdag er forhindret i - som traditionen har været i årtier - at stille op på Kongekajen og spille til julemandens ankomst. Som det fremgår af artiklen, havde garden nemlig allerede skrevet kontrakt med et andet sted til den lørdag.

Tilbage til traditionen

Nu tyder meget dog på, at julemandens ankomst til Helsingør i årene fremover igen bliver til akkompagnement af Helsingør Pigegarde og ikke af Vedbæk-garden, som tilfældet bliver i år.

- Jeg håber Helsingør Handel får lavet om i en helvedes fart - I Helsingør spiller Helsingør Pigegarde og ikke Vedbæk garden, lyder et andet indspark i debatten.

Allerede nu kan Helsingør Handel til alles beroligelse fortælle, at Helsingør Pigegarde igen i 2023 står på programmet, når julemanden ankommer. Og at der i øjeblikket er følere ude til Helsingør Pigegardes seniorgarde for at se, om man allerede til julearrangementet i år kan finde en løsning. Dette er dog ikke afklaret endnu.

Vi må jo konstatere, at der de senere år ganske enkelt ikke har været ret mange mennesker i byen, når julemanden ankom søndag eftermiddag og juletræet blev tændt på Axeltorv. Og hvis der ikke er mennesker nok, så er det hele jo lige meget

Piet Petersen, formand for Helsingør Handel

Samtidig slår Helsingør Handels formand, Piet Petersen, fast, at man vil evaluere efter dette års julemands-lørdags-ankomst for at finde ud af, om det har været en god idé at flytte arrangementet fra søndag til lørdag.

- Vi evaluerer på den model, vi har indført i år for julemandens ankomst, siger Piet Petersen, formand for Helsingør Handel. Foto: Lars Johannessen

- Vi må jo konstatere, at der de senere år ganske enkelt ikke har været ret mange mennesker i byen, når julemanden ankom søndag eftermiddag og juletræet blev tændt på Axeltorv. Og hvis der ikke er mennesker nok, så er det hele jo lige meget. Når vi nu prøver at holde det en lørdag, håber vi, at vi kan glæde mange flere mennesker. Vi har tænkt, at hvorfor skal vi holde fast i et arrangement, som ikke ret mange mennesker møder op til? Der er heller ingen som helst tvivl om, at vi i Helsingør Handel altid ønsker Helsingør Pigegarde med til det her og meget andet. Men lige i år har det desværre ikke kunnet lade sig gøre, siger Piet Petersen.

Der er rift om Helsingør Pigegarde. Foto: Lars Johannessen.
Annonce

Ingen åbningstvang

- Kunne butikkerne i Helsingør holde ekstraordinært åbent om søndagen for at tiltrække flere mennesker?

- Vi kan ikke tvinge nogen til at holde åbent. Mange har dog gjort det tidligere år, når julemanden kommer om søndagen. Men ikke alle. Og det er et lidt dårligt signal at sende, at halvdelen af byens butikker er lukkede.  Detailhandlen er presset af blandt andet at have rigtig svært ved at få medarbejdere i øjeblikket. Og det gør det ikke nemmere for butikkerne at skulle holde åbent uden for almindelige åbningstider, lyder det fra Helsingør Handel.

Annonce
For abonnenter

It-firma traf afgørende beslutning efter corona: Nu står udviklere på venteliste til et job

Helsingør For abonnenter

For 29.5 mio. kroner får du årets dyreste sommerhus: - Det er helt perfekt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Britta afgør, hvor meget hjælp du kan få: - Vi finder altid en løsning

Helsingør For abonnenter

Blå blok bestemmer: Her skal nyt plejehjem ligge

Espergærde

Hey, Henning - din bil er kørt til huggeren

Helsingør

Peter leder plejehjem med top trivsel: - Vi er et lille sted, og det skaber en tæthed og samhørighed

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Helsingør

Usundhed i Helsingør: For meget alkohol, nikotin, junkfood og for lidt motion: - Unge piger mistrives

Helsingør For abonnenter

Familier i Espergærde ånder lettet op efter ændring i lokalplan: 'Det var et reelt scenarie at flytte herfra - nu har vi ro i sjælen'

Børn og virksomhed kan sagtens gå hånd i hånd: Camilla er mor til tre og har en virksomhed i rivende vækst

Espergærde

Central vej lukkes og busruter lægges om: Sådan ændres trafikken i Espergærde i de næste uger

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med "ekstra cheese". Den anden lærte vi aldrig at kende

Helsingør

SOSU-krisen  kradser i Helsingør: Kære politikere, har I sovet i timen?

Navne For abonnenter

Et-årige Monas familie gør det, mange andre drømmer om: Familien har opsagt bolig og job for at kaste sig ud i et vildt eventyr

Helsingør

Helt slut med testcenter i Helsingør: Så få lod sig teste på den sidste åbningsdag

Annonce