Annonce
Helsingør

Destruktiv feminisme på lederplads

Annonce

Generel ligestilling af de to køn i næsten enhver situation er lykkeligvis blevet normen, dog med nogle ”skruptusser” enkelte steder i den offentlige sektor, hvor merit og kvalifikationer må vige til fordel for hunkøn for at tilfredsstille en kønsrabiat misforståelse der mener, at ligestilling kan tælles og ikke vurderes på muligheder.

Til emnet noterede Helsingør Dagblads redaktionschef Josephine Opstrup Vedel sig 29.07.2020 med en vis beklagelse, at Dagbladet modtager flest læserindlæg fra mænd, og gjorde gældende, at det var fordi ”kvinder . . .gemmer sig væk og kikker kun frem, når de kender sagen indgående,” hvorimod mænd ”hopper gerne ud i diskussioner, hvor de kun lige har berørt overfladen.”

Det var lidt af en mavepuster til alle os mænd der undertiden tilkendegiver et og andet om dagens og tidens emner. Men det forekommer ikke seriøst på den måde at prøve at undskylde og promovere kvinder ved helt uden belæg eller baggrund, at nedgøre mænd som letbenede bralrehoveder.

Og dette slet ikke fra en kvindelig redaktionschef der for nogle dage siden brillerede med en voldsom fejlinformation om miljøforholdene i færgedriften, selv om et enkelt WWW-opslag kunne have retledet hende.

Dagens debatter er ganske rigtigt skæmmet af for mange lette postulater, og det aktuelle eksempel med det af nogle påståede 5G-netværkets skadelige stråler er et godt eksempel. Men her er det tydeligvis lige så ofte kvinder som mænd der kloger sig uden at have så meget som berørt overfladen af sagens faktuelle data og naturvidenskabelige fakta.

Når debatter i Dagbladet har en overvægt af mænd kunne det jo skyldes, at netop de emner en avis lever af og med, er emner der i højere grad interesserer mænd end kvinder, og ikke at kvinder ”gemmer sig” og at mænd bare bralrer op. Og at kvinder så ytrer sig i andre emner andre steder.

Og fred med det, vi ER jo forskellige, og interesserer os ikke nødvendigvis for det samme, og heldigvis for det. Lad os nu ikke forveksle ligestilling med ensartethed. Det prøvede de i det gamle Sovjet og gik fallit åndeligt, kulturelt og økonomisk. Så den vej skulle vi nødig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

En offentlig nedsmeltning

Annonce