Annonce
Debat

- Det er en unik chance for at få indflydelse

I mange måneder har Helsingør Byråd holdt virtuelle. Her er et foto fra dengang, at det stadig var muligt at holde byrådsmøder i byrådssalen på Helsingør Rådhus. Foto: Torben Sørensen/kalabas.dk

DEBAT: "Det kunne min gamle bedstemor have gjort bedre!"

Dette er en af de pænere udtryk, jeg støder på som kommentar til de politiske beslutninger, vi træffer i byrådssalen. Ofte omtales vi på Facebook som usolidariske, usociale, uempatiske og egoistiske. Kun optaget af at rage til os og varetage egne interesser.

Vores troværdighed bliver med jævne mellemrum vurderet og sat i samme kategori som brugtvognsforhandlere og journalister (jævnfør Altinget). Skarpt forfulgt af bankrådgivere og ejendomsmæglere. How low can you go?

Annonce

16. november er der kommunalvalg igen, og der skal vælges 25 nye kloge “bedstemødre” M/K til at træffe beslutninger, som kommer til at påvirke vores hverdag.


Det er en unik chance for at få indflydelse på væsentlige beslutninger


På trods af ovenstående genopstiller de fleste nuværende byrådsmedlemmer i Helsingør. For byrådsarbejdet er både berigende og fascinerende, på trods af kritikken, en omfangsrig arbejdsbyrde og - måske som en overraskelse for nogen - et honorar du ikke just bliver fed af.

Og selv om vi udskældes og indimellem latterliggøres i medierne, så oplever jeg som lokalpolitiker en stor tillid og god opbakning fra vælgerne.

Under normale omstændigheder - uden de aktuelle forsamlings restriktioner - havde vi i byrådet allerede på nuværende tidspunkt taget initiativ til tværpolitiske inspirationsmøder for alle, som kunne have interesse i at stille op til det kommende kommunalvalg.

Det er en unik chance for at få indflydelse på væsentlige beslutninger og en mulighed for at være med til at påvirke udviklingen i din egen by gennem de næste 4 år.

Alle os, der gerne vil (gen)vælges brænder for, sammen med nye kandidater at komme i gang med valgkampen, lige så snart det er muligt. Lad os støtte hinanden, på tværs af politiske forskelle, med at få så mange som muligt til at få lyst til at stille op som kandidater.

Helsingørs borgere fortjener at have mange forskellige kandidater at vælge imellem. Hold øje med invitationen til mødet i byrådssalen, som vi stiler efter kan være i juni måned.

Og få så din “kloge” bedstemor ud af busken, eller kom selv - det kan nås endnu. Måske kan du endda gøre det bedre end de 25 byrådsmedlemmer der sidder der i dag?

+

De otte partier i Helsingør Byråd får på skift mulighed for at skrive et længere indlæg i HD Debat om et politisk emne, som ifølge ugens parti er særligt vigtigt lige nu. I dag er det Bente Borg Donkin fra SF, der skriver.

Annonce
Helsingør

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Navne For abonnenter

Vognmand fra Saunte med interesse for mennesker, mursten og musik: Anders har taget sit sidste billede

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Udrykning i Helsingør: Mindst 20 personer i masseslagsmål

Helsingør For abonnenter

Fritidshus steg 2,6 millioner på et år

Helsingør

Klimaforskere varmede op til topmøde: Vandstanden i Helsingør stiger, hvis isen begynder at smelte på Arktis

Erhverv

Helsingør-virksomhed er med i forreste række på klimatopmøde: - Vi vil gerne sætte tanker i gang hos verdens statsoverhoveder

Helsingør

Jette, Mette og Ann-Britt i fælles opråb: -Vi har simpelthen ikke tid nok til de ældre

Erhverv For abonnenter

Allan giver sit livsværk videre: - Det bliver ligesom at få min anden ungdom

Debat For abonnenter

Kommentar: Gæstfrihedens svære kunst

Helsingør

Bergs Bureau: Fredet mur i frit forfald - hvorfor griber de ansvarlige ikke ind?

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Helsingør

Ældreplejen har massiv mangel på medarbejdere: Sådan vil politikerne forbedre forholdene

Helsingør For abonnenter

Fremmed kvinde fødte tre børn i Amandas hus: Nu skaber hun nyt liv i den gamle fødeklinik

Alarm 112

55-årig kvinde er dræbt af knivstik i Tisvildeleje

Annonce