Annonce
Sport

Det er et mareridt: Nu skal tilhængerne redde fodbolden

På fredag er der endelig tilhængere tilbage på tribunerne i Helsingør. Foto: Claus Birch

FODBOLD: Efter måneder med spøgelseskampe på de danske fodboldarenaer kommer der endelig fans på stadion igen i denne uge.

Og hvor har de dog været savnet. Aldrig har der været mere brug for tilhængernes røster i dansk og international fodbold - både de glade, de kåde, de øllede og de rasende.

Som journalist har jeg været privilegeret ved at have adgang til FCH-kampene, men uden fans på tribunerne, snakken ved pølseboden og spillernes jubel ud mod fansene er der ikke meget appel i sport, med mindre man deltager i aktiviteten.

Annonce

Man kan håbe, at 12 europæiske storklubber får samme oplevelse, hvis de gør alvor af den skrækkelige idé om en europæisk piratliga. Tænk hvor nedtur det ville være, hvis FCK, Brøndby, AGF og AaB lavede en lukket dansk liga, hvor klubber som Sønderjyske, OB og FC Nordsjælland så kunne inviteres af og til. Den slags smadrer drømmene, og fans af FC Helsingør har siden juni 2017 vidst præcis, hvad det handler om, når vanvittige drømme bliver til virkelighed, og ingen kan nogensinde tage Superliga-oplevelsen fra dem igen. European Super League er ikke en drøm, men ganske enkelt et mareridt

Netop som fodboldhistoriens største atombombe ramte nyhedsstrømmen søndag eftermiddag, leverede FC Helsingør sæsonens dårligste præstation. I den forhåbentlig sidste kamp nogensinde uden fans på stadion spillede helsingoranerne som om, at de har behov for tilhængernes visuelle udtryk og tilråb for at finde inspirationen.

Mod FC Fredericia satte de ikke mange fødder rigtigt, og at kampen kun endte med et 0-2-nederlag skyldes hovedsageligt uskarpe jyder og en frisk Kevin Stuhr Ellegaard i FCH-målet. En noget besynderlig oplevelse en enkelt uge efter, at helsingoranerne havde kørt HB Køge ud af Helsingør Stadion.

Efter det hæsblæsende forløb i grundspillet, hvor FC Helsingør stormede ind i top 6-slutspillet med god margin til syvendepladsen, var det nok forventet, at intensiteten ville mindskes i og med, at nedrykningen var umulig og oprykningen usandsynlig.

Den formodning blev gjort til skamme mod HB Køge, hvor der var fart og målsøgende teknisk god fodbold. Det var mildt sagt ikke tilfældet i Fredericia.

Nedturen blev efterfølgende forklaret med, at modstanderne var vældig gode, og at helsingoranerne ikke ramte dagen.

Det burde have været udtalt omvendt - "FC Helsingør tabte, fordi holdet underpræsterede voldsomt mod en i øvrigt god modstander".

Cheftræner Morten Eskesen havde rokeret rundt på to af de fire offensive pladser igen, og stilles de to seneste kampe op over for hinanden - og det er vel ikke helt urimeligt, når vi taler om opgør mellem nummer fire, fem og seks i rækken - giver Carl Lange og Liam Jordan holdet et stærkere og mere dynamisk udtryk end Anders Holst og Oliver Kjærgaard.

Det er selvfølgelig træner Eskesens lod at finde den rette sammensætning, mens han udvikler og geare truppen til næste sæson, men i Fredericia ramte han forbi. At forsvaret dertil leverede den dårligste indsats i mands minde understreger indtrykket af, at næsten alle i FC Helsingør havde en offday.

På fredag mod Esbjerg er der mulighed for en ny inspiration. Der er folk på lægterne, der er gæster, som bejler til oprykning, og det bliver tilsyneladende dejligt vejr. Fodbolden skal nok overleve med eller uden 12 storklubber - men fans kan den ikke undvære længere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Søren stod på speederen for at redde sine dyr: - Så ringede naboen og spurgte hva' faen det var for en måde at køre på

Debat

Klumme: Når en leder tager fejl

Annonce