Annonce
Nordsjælland

Det fineste job, man kan tænke sig

Chefredaktør Peter Hagmund-Hansen. Foto: Lars Johannessen
Annonce

Dag efter dag, nat efter nat yder social- og sundhedshjælpere omsorg og kærlig pleje til titusindvis af borgere på plejehjem, i aktivitetscentre og i private boliger. Derfor kan man næsten ikke forestille sig et mere indholdsrigt og meningsfuldt arbejde; jobbet som social- og sundhedshjælper er ganske enkelt et af de fineste i vores land.

Det er værd at erindre, når man diskuterer den skrækkelige sag fra plejehjemmet Grønnehaven, hvor en ældre kvinde blev videofilmet på den mest modbydelige og nedværdigende måde af en social- og sundhedshjælper.

Realiteten er, at 99,99 procent af dette lands social- og sundhedshjælpere løser deres opgaver fremragende, med omhu og flid, ofte i en yderst presset hverdag. Disse hverdagens helte og heltinder skal ikke lide under konsekvenserne af en kollegas frastødende opførsel.


Sagen fra Grønnehaven er et absolut enkeltstående tilfælde, en afvigelse, en kriminel handling.


Selvom sagen fra Grønnehaven er et absolut enkeltstående tilfælde, en afvigelse, en kriminel handling, blotlægger den imidlertid også, at der kan være behov for at skærpe kontrollen med de mennesker, der bliver ansat som social- og sundhedshjælpere.

Det kan f.eks. ske ved, at man styrker screeningen af ansøgere til faget. Eller ved at sikre en tættere opfølgning af de nyansatte medarbejdere. Eller ved at indføre en autorisation for hjælperne, sådan som Helsingørs borgmester har foreslået. Eller ved løbende at opkvalificere og efteruddanne medarbejderne. Eller ...

Uanset hvad man gør, er det med denne sag in mente oplagt, at man fra myndighedernes side får mere hånd i hanke med de mennesker, man har ansat til at tage sig af nogle af dette samfunds allersvageste medborgere.

Det er imidlertid samtidig bydende nødvendigt, at myndighederne gør noget ved det dårlige image, som social- og sundhedshjælperfaget har. Jobbet betegnes fra tid til anden som ét, man altid kan få, hvis man intet kan. Faktum er, at fagets prestige er i bund, og at lønnen befinder sig samme sted.

Det dur ikke. Derfor har myndighederne også et ansvar for at give social- og sundhedshjælperjobbet det ry, det fortjener: Som et af de fineste job, man kan få.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce