Annonce
Helsingør

Det gyldne øl flyder igen i Vor Frue Kloster

I 2019 holdt lokalafdelingen af Danske Øl-entusiaster i Helsingør en ølfestival i klosteret. Da lagde henved 400 gæster vejen forbi. Nu holder foreningen igen en festival for at sætte fokus på ”det gode øl til alle”. Foto: Privat.

SPECIAL-ØL: Vor Frue Kloster i Helsingør har igen åbnet dørene for at lokalafdelingen af Danske Øl-entusiaster i Helsingør kan vise nogle af de bedste specialøl i landet for interesserede. Det sker ved en festival i Karmeliterklosteret lørdag den 7. august kl. 14-19.

- Vi er naturligvis vilde med øl i vores forening, men det skal være seriøst godt special-øl. Det er det vi arbejder for at udbrede kendskabet til. Og med vores festival vil vi fejre at indsatsen for netop ”det gode øl til alle” ind til nu er blevet en vellykket rejse, hvor vi alle har givet vore bidrag til at specialøllet er kommet på tavlen, og blevet både lettere tilgængeligt og godt modtaget af forbrugerne, siger Niels Thimm, der er formand i foreningen.

- Vores ide er at bringe professionelle aktører og lokale håndbryggere sammen i et og samme lokale. Vi har i år samlet 12 stk. i alt, og de vil vise øltyper frem og fortælle for gæsterne i Laxmandssalen i Vor Frue Kloster, lige ved Sct. Mariæ Kirke.

Annonce

Holdt tilsvarende festival i 2019

Danske Ølentusiasters lokalafdeling i Helsingør holdt i 2019 en tilsvarende festival i Karmeliterklostret, som Vor frue Kloster også hedder.

Sidste år måtte man springe over på grund af Coronaen, og det er ikke den lette øl Corona, der hentydes til.


Vores ide er at bringe professionelle aktører og lokale håndbryggere sammen i et og samme lokale. Vi har i år samlet 12 stk. i alt, og de vil vise øltyper frem og fortælle for gæsterne i Laxmandssalen i Vor Frue Kloster.

Niels Thimm


- Vores første festival blev en ganske pæn succes med tæt på 400 besøgende. Vi er derfor glade for at vi nu igen kan holde ølfestival og vise frem og fortælle, Og tidspunktet falder  sammen med starten på Sundtoldsugen i Helsingør, siger Niels Thimm.

- I foreningen fejrer vi at indsatsen for ”godt øl til alle” er blevet en vellykket rejse, hvor vi har givet vores bidrag til at specialøllet er blevet mere synligt og tilgængeligt for forbrugerne, der har taget rigtig godt imod mulighederne.

- Vores plan er at invitere professionelle aktører og lokale håndbryggere i et og samme lokale, denne gang 12 stk. i alt. Vi samles i Laxmandssalen i Vor Frue Kloster.

- Vi arbejder også på at lave en beerlounge, hvor man kan nyde de forskellige typer øl og evt. noget mad. Den indvendige klosterhave er også tilgængelig med borde og stole, hvis ellers vejret er med os, lover Niels Thimm.

Selve klostret er åbent for alle på dagen, men hvis man vil smage på øllet skal der købes 8 smagepoletter og et smageglas for 120 kroner. Ekstra poletter kan købes.

- Som sidste gang så går 5 kroner til standen og 5 kroner til kirkens velgørende arbejde. Vi har i øvrigt fået tilsagn fra klosteret om at måtte opstille en foodtruck, hvor der vil være et udvalg af mad til besøgende til rimelige priser, lover han.

Annonce
Espergærde For abonnenter

Efter voldsomt overfald på elev i Espergærde: Sådan vil skolen håndtere sagen

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Medaljer til to stærke kvinder: Birgit og Lillian fik flot hæder

Espergærde For abonnenter

Espergensere vil undgå kloak-bøvl: - Bør ikke være den enkelte borger, der skal stå for det

Helsingør

Nu er politiet inddraget i sag om vold på Tibberupskolen

Navne For abonnenter

Lægerne kunne ikke stille noget op: Ole brugte den sidste tid på at skrive "dagbog" om sit liv til børnebørnene

Helsingør

Så du den også? - Mystisk 'kampvogn' spottet ved lokal skole

Espergærde For abonnenter

Bilister holder på cykelstien og parkerer ulovligt i sidegader: Nu kommer skole med opråb til forældre

Navne For abonnenter

Mindeord: Farvel til en helt særlig jazzmusiker

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Navne For abonnenter

De fleste har dette mirakel i køkkenet: Far og datter har brugt et år ved komfuret

Debat For abonnenter

Ulovlig moske: Muslimer svigter ved ikke at deltage i samtalen

Navne

Præsten er for længst steget ned fra piedestalen: - Det vigtigste er at være vedkommende for de unge

Annonce