Annonce
Helsingør

Det lykkedes: Skonnerten Zar kommer hjem til Helsingør

Den tremastede skonnert Zar bliver Helsingørs maritime vartegn og skoleskib. Det står nu fast efter der er forhandlet færdigt med skibsreder Henrik Frederiksen. Foto: Torben Sørensen
Henrik Frederiksen, ejeren af en af verdens smukkeste tremastede skonnerter, Zar, har givet håndslag til Initiativgruppen på, at han sælger sit skib for fem millioner kroner. Dermed får Helsingør et maritimt vartegn og et skoleskib for udsatte unge.

SKONNERTEN ZAR: Et langt sejt træk er lykkedes. En af verdens flotteste tre-mastede skonnerter kommer tilbage til Helsingør.

Sådan lyder den glade meddelelse fra Initiativgruppen, der igennem længere tid har arbejdet på at få den smukke, velholdte skonnert til Helsingør. Dels som et vartegn for byen, som et trækplaster for lokale og turister, dels som skoleskib for udsatte unge.


Det er takket være reder Henrik Frederiksens meget fordelagtige handelsbetingelser, at vi har kunnet gennemføre købet. Også den store folkelige opbakning har betydet, at vi nu er kommet i mål,

Carsten Rygaard, Initiativgruppen til Zar


- Rederen Henrik Frederiksen, har netop givet os håndslag på, at han vil sælge til os for fem millioner kroner. Vi skylder rederen en meget stor tak, for han har støttet projektet hele vejen igennem med sin velvillighed og sit ønske om, at skonnerten skal høre hjemme i Helsingør.

- Det er takket være hans meget fordelagtige handelsbetingelser, at vi har kunnet gennemføre købet. Også den store folkelige opbakning har betydet, at vi nu er kommet i mål, siger Carsten Rygaard, der sammen med Hans Peter Hviid er nogle af drivkræfterne i Initiativgruppen.

Annonce

Aktiebetalingen begynder nu

Han retter samtidig en stor tak til de 1.160 folkeaktionærer, sponsorater fra 13 lokale virksomheder samt tilsagn fra flere fonde, som er fundamentet for købet.

En udbetaling på en million kroner skal imidlertid falde allerede den 1. april 2021.

Derfor retter Initiativgruppen nu en appel til alle, der har forhåndstegnet aktier om at indbetale det beløb, man har givet tilsagn om at købe aktier for. Det skal ske inden den 20. marts for at overholde alle købsaftaler.

Sådan betaler du for dine Zar-aktier

  • Beløbet skal indbetales til ”Foreningen Skonnerten ZARs” bankkonto hos Spar Nord i Helsingør:
  • Reg.nr.: 9056 – Kontonr.: 1580 229 863.
  • I kommentarfeltet bedes du skrive dit fulde navn.
  • Hvis du er i tvivl om, hvor mange folkeaktier, du har skrevet dig op til eller ønsker at støtte projektet med flere folkeaktier, så er du velkommen til at kontakteskoleskibet@outlook.dk .
  • Mere info på Zars hjemmeside: www. skoleskibet-zar.dk

- Vi er også taknemlige overfor Helsingør Kommunes erklæring om at ville støtte driften af Zar, så den kan få hjemstavn i byen og understøtte det maritime miljø i Kulturhavnen.  På samme måde har Helsingør Dagblad holdt ”gryden i kog” ved løbende at rapportere om alle Zar projektets faser, lyder det fra en glad Carsten Rygaard.

Annonce

Skoleskib i Helsingør

Nu skal alle kræfterne bag Zar i gang med den næste fase, projekt ”Skoleskibet Zar”.

Planen er, at Zar til august stævner ud af havnen med Kronborg om bagbord med 12 udsatte elever, hvis mål er at bestå folkeskolens afgangseksamen og samtidig få praktiske færdigheder, når de alle som én skal være med til at sejle en stor skonnert.

Dette opnår du ved at støtte skonnerten Zar

  • ZAR bliver bevaret i Helsingør Kulturhavn, som et maritimt vartegn for byen, og kan deltage i begivenheder som for eksempel Sundtoldsmarkedet og kapsejladsen for klassiske skibe, Øresund på Langs.
  • ZAR vil fungere som skoleskib for en gruppe udsatte unge mennesker, så de kan gennemføre en 9.-10. klasse og komme videre med en ungdomsuddannelse og få et arbejde.
  • Som bidragsyder - med en donation på en eller flere ”folkeaktier” - vil du blive tilbudt sejlture og udflugter med ZAR til en reduceret pris i sommerferieperioden.
  • Du vil også blive tilbudt medlemskab af en kommende ZAR Venneforening.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Overlæge med speciale i overvægtige børn: Det ligger dybt i os, at når vi er kede af det, så propper vi noget i munden

Annonce