Annonce
Holdet

Det mener Holdet: - Kommunen skal blive bedre til at lytte til os borgere

Næsten halvdelen af de adspurgte i Helsingør Dagblads netværk af aktive borgere med en holdning, Holdet, mener, at erhvervslivet i Helsingør lider under, at borgere, virksomheder og iværksættere ikke bliver tilstrækkeligt inddraget af kommunen.

ERHVERV: Mange borgere i Helsingør Kommune føler sig ikke hørt eller inddraget, når det drejer sig om Helsingør Kommunes udvikling af erhvervslivet.

Det fremgår af svarene fra denne uges Holdet, Helsingør Dagblads netværk af aktive borgere med en holdning.

Af det samlede antal på 250 medlemmer af Helsingør Dagblads Holdet, som består af aktive borgere i Helsingør Kommune, har 138 svaret på denne uges spørgsmål:

- Er du af den opfattelse, at du som borger i Helsingør Kommune bliver inddraget i kommunens udvikling af erhvervslivet?

49,3 procent svarer kategorisk med et nej. De synes ikke, at der er nogen mulighed for at komme med inputs og at blive inddraget i processerne.

En forholdsvis stor procentdel på 33,3 procent har svaret med et "ved ikke".

17, 4 procent af de adspurgte er mere positive og svarer ja til, at der er mulighed for at komme med inputs og blive inddraget i processerne.

Annonce

Ny grundejerforening

Baggrunden for, at vi denne gang har bedt Holdet om at svare på spørgsmål vedrørende erhvervslivet er nyheden om, at to af Helsingørs erhvervsfolk, advokat Ken Torpe Christoffersen, WTC Advokaterne og Jan Flintrup, Living Invest, vil etablere en ny grundejerforening i Helsingør.

- Det er vigtigt at samle en stor del af kommunens grundejere og erhvervsliv, som kan lægge et politisk pres op til kommunalvalget og fremover kan være grundejerne talerør sammen med borgerne og erhvervslivet, har de to initiativtagere sagt til Helsingør Dagblad.

Og netop indflydelse og talerør er noget af det, der bliver efterlyst i de kommentarer, som flere af Holdets medlemmer kommer med til denne uges spørgsmål om erhvervslivet.

Annonce

Kultur og erhverv

- Der har jo længe været fokus på problemet fra politikernes side, men det er jo ikke så enkelt endda. Vi almindelige borgere har ofte givet vort besyv med ved at deltage i debatten i medierne, og for mit vedkommende har jeg som kulturhistoriker gentagne gange peget på værdien af et nært samspil mellem kultur og erhverv, der ikke mindst vil betyde meget for detailhandelen i den indre by. Det glæder mig virkelig, at Torpe (WTC Advokaterne) og Jan Flintrup (Living Invest) har taget initiativ til at gøre noget ved sagen. Stor ros til dem, lyder det fra tidligere museumsinspektør Lars Bjørn Madsen.


Hvorvidt den ny grundejerforening får indflydelse vil tiden vise, men at byrådet og embedsværket trænger til engagerede og kompetente indspark er hævet over en hver tvivl.

Ole Schmidt, Helsingør Dagblads netværk Holdet


Holdets Ole Schmidt håber, den nye grundejerforening er et godt og seriøst initiativ.

- Hvorvidt den ny grundejerforening får indflydelse vil tiden vise, men at byrådet og embedsværket trænger til engagerede og kompetente indspark er hævet over en hver tvivl. Der er for ofte truffet kommunale forkerte og uansvarlige økonomiske beslutninger, så hvis et kompetent forum kan få gearet kommunen i en mere både erhvervsvenlig og økonomisk ansvarlig retning, skal en sådan forening da hilses velkommen

Annonce

Et varmt velkommen

Fra Henrik Møller lyder der et ønske om at få nye virksomheder ti at føle sig velkomne og som en vigtig del af byen.

- Det vil sige hurtig sagsbehandlingstid og imødekommenhed, når virksomheden er i kontakt med kommunen. Desværre et område, hvor der er plads til forbedringer. Derudover også vigtigt, at de handlende i centrum har gode muligheder for at drive handel, opstille boder mm til fornuftige priser, der kan være med til at tiltrække turister og lokale borgere til bymidten.

Annonce

Stor interesse

Jan Flintrup, en af de to initiativtagere til det nye talerør, grundejerforeningen, oplyser, at der har vist sig stor interesse fra forskellige sider for at blive medlem af foreningen.

- Der er interesse fra både erhvervsliv og fra et politisk parti. Men vi kan først rigtigt komme i gang, når coronaen igen tillader os at mødes, siger Jan Flintrup.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce