Annonce
Erhverv

Det mener tre lokale frisører om hjemmeklip: - Det er at gamble

Selv om frisørsalonerne skal holde lukket landet over, så er det ganske lovligt for dem at klippe deres kunder i kundens eget hjem. Foto: Morten Stricker
En tom salon uden kunder. Det har i over en måned været frisørernes virkelighed. Samtidig er det ganske lovligt for dem at klippe deres kunder privat. Hvad vælger de? Helsingør Dagblad har spurgt tre lokale frisører om deres holdning til hjemmeklip.
Annonce

VOXPOP: De lokale frisørers saloner er lukkede. Ligesom frisører i resten af landet har været det siden før jul. Men ifølge myndighederne er det faktisk ganske lovligt for frisører at klippe kunderne - så længe det foregår i kundens eget hjem.

VIS OS DIN CORONA-NEDLUKNINGS-FRISURE

Frisørerne har efterhånden været lukket i over en måned. Og det begynder at vise sig på vores hoveder...

Har du efterhånden svært ved at skjule den grå udgroning under dit farvede hår? Har du kastet dig ud i at klippe dit eget pandehår eller ungernes lokker? Har du efterhånden groet hentehår? Eller ligner du efterhånden så meget Boris Johnson, at du overvejer at gå igang med trimmeren?

Med lukkede frisører står vi alle i samme situation.

Send os dit foto af din corona-nedluknings-frisure - og giv de lokale frisører noget at se frem til, når de åbner: hd@jfmedier.dk

Helsingør Dagblad har kontaktet en række tilfældigt udvalgte frisører i lokalområdet og spurgt dem til deres holdning om at klippe kunder privat. Samtlige frisører, der er vendt tilbage på vores henvendelse mener, at frisører bør afholde sig fra at klippe kunder i deres hjem under nedlukningen. Læs deres svar her:

1 Yvon Wilsleff, ejer af Geffion Salonen og oldermand i Helsingør og omegns frisørlaug med fjorten lokale medlemmer

- Jeg synes, det er en rigtig dårlig idé at klippe kunder i deres eget hjem. Smitterisikoen må være større sådan et sted, end hvis kunden kom i vores saloner. Hvis jeg kører ud til fru Jensen, ved jeg jo ikke, hvor hygiejnisk det er. Og sidder der også fire andre familiemelemmer og forventer at bliver klippet? Men jeg kan godt se, at der er nogen, der føler, at de er nødt til det af økonomiske årsager. Dem vil jeg ikke dømme. For det er jo lovligt. I vores laug er vi meget kollegiale, og jeg er næsten sikker på, at der ikke er nogen, der kører ud til kunder.

2 Johnny Bay, ejer af Frisør DECO i Helsingør

- Det er få af mine kunder, der har henvendt sig. Det er måske fordi de kender min holdning. Det primære er, at jeg gerne vil lave et ordentligt stykke arbejde, og det kan man ikke, når man klipper folk derhjemme. Det vil jeg ikke gå på kompromis med - hverken personligt eller forretningsmæssigt. Og så synes jeg ikke, det er solidarisk over for andre, der prøver at overholde retningslinjerne, som er udstukket af staten. Jo længere tid smitten er her, desto længere tid går der, før vi kan åbne igen. Hvis vi alle gør en indsats for at få smitten ned, så kan det lykkes.

3 Sarah Louise Carlsen, frisør hos Frisør Centret i Espergærde

- Vi må vente til at regeringen giver grønt lys. Så når kunderne ringer, siger jeg til dem, at de må vente til salonen igen åbner. Kunderne tager det pænt, men de fortæller, at de jo bare er desperate. Hvis man er mobil frisør, så kan jeg godt forstå, hvis man føler, at man står i et dilemma. For regeringen siger jo egentlig, at de gerne må. Men jeg kan ikke forstå, hvis almindelige saloner kører hjem til kunder. Der kan være større risiko for, at frisøren bliver smittet i folks private hjem end i salonen, hvor vi spritter af hele tiden. Og hvis frisøren så tager hjem til tyve kunder - så kan de virkelig få spredt smitten. Det er at gamble.

Embed: corona
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Travlhed før genåbning: - Vi undersøger, om vi må lukke kunderne ind ad bagdøren

Annonce