Annonce
Helsingør

Det ny Hestemøllestræde: Så kan regnen bare komme

Historisk korrekte og ikke mindst klimarigtige løsninger skal få regnvandet til at strømme på den rigtige måde i Hestemøllestræde. Foto: Torben Sørensen

KLIMASIKRING: Der blev holdt taler, klippet snore og skålet, da det nyrenoverede og klimasikrede Hestemøllestræde blev indviet onsdag eftermiddag.

Projektet har ikke været uden bøvl for beboere i strædet  og borgmester Benedikte Kiær benyttede da også lejligheden til at takke for den tålmodighed, boligejerne og andre i kvarteret i og omkring Hestemøllestræde har udvist under den flere måneder lange renovering.

Historisk korrekt klimatilpasning

Strædet er blevet klimatilpasset samtidig med, at det historiske udtryk er bevaret blandt andet i skikkelse af en åben rendesten til regnvandet.

Indvielsen af det ny/gamle Hestemøllestræde. Borgmesteren klipper snoren med assistance fra formanden for by-, plan- og miljøudvlaget Christian Holm Donatzky. Foto: Torben Sørensen

Det er ifølge Forsyning Helsingør en simpel og billig klimaløsning, som holder regnvandet længst muligt på overfladen inden det finder vej ned i kloakken.

På den måde skulle risikoen for oversvømmelser i kældre, i forretninger, erhvervsejendomme og privatboliger blive mindsket.

Hestemøllestræde-projektet vil blive fulgt op af lignende renoveringer i Hovedvagtsstræde og Bramstræde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sport

Faldt om i januar: Hjertestop har ramt flere unge fodboldspillere

Annonce