Annonce
Helsingør

DF-formand efter knivstikkeri: Familie-klaner skal med i bandepakke

Peter Skaarup, Dansk Folkepartis gruppeformand, vil have udvidet bandepakken med familieklaner. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Den forbudte Loyal To Familie-bande kan gemme sig i familie-fejder, frygter Dansk Folkepartis Peter Skaarup.
Annonce

HELSINGØR: Weekendens blodige opgør i Helsingør, hvor en formodet fejde mellem flere familier førte til knivstikkeri og vold i blandt andet Kvistgård og på Nordvej, hvor familierne bor, får nu Dansk Folkeparti til at kræve, at statens bandepakker bliver udvidet, så også kriminelle aktiviteter fra såkaldte familieklaner hører under lov-pakkerne.

Det er oplysninger fra Nordsjællands Politi om, at der var flere personer med nuværende eller tidligere tilknytning til den i dag forbudte bande Loyal To Familia involveret i weekendens knivstikkerier, som har fået Dansk Folkeparti til at reagere. Partiets gruppeformand Peter Skaarup frygter, at Loyal To Familia kan gemme sig i familiefejder som den i Helsingør.


Vi har forbudt organisationen, men den fortsætter alligevel. Det skal vi slå hårdt ned på

Peter Skaarup, Dansk Folkeparti


- Der er 1.200 til 1.800 personer på landsplan registreret i vores banderegister. Og det er nogle af den slags typer, som det her handler om… Det er helt vildt at læse, at man stadig har Loyal To Familia til at spøge i Danmark. Vi har forbudt organisationen, men den fortsætter alligevel. Det skal vi slå hårdt ned på, siger Peter Skaarup og fortsætter:

- Konkret er jeg bange for, at banderne er i gang med at omorganisere sig og lever videre i familierne. Der er risiko for, at nogle af den slags organisationer fjerner skiltet, men fortæller livet i familieklanerne i boligområderne. Det skal vi have sat ind over for.

Partiet vil i løbet af kort tid komme med et forslag om, at de eksisterende bandepakker udvides med initiativer, der stopper kriminelle familieklaner, som skal i søgelyset sammen med bander som Loyal To Familia.

Flere bandepakker er blevet gennemført

I de seneste godt 10 år har skiftende regeringer fremsat forskellige såkaldte bandepakker – med hårdere straffe til bandemedlemmer, strammere love og initiativer, der skal modvirke bandeaktiviteterne.

Blandt andet blev det allerede i 2009 indført at give mulighed for at fordoble straffen for kriminalitet i forbindelse med bandeopgør og for at udvise bandemedlemmer fra udlandet. Også skærpede straffe for besiddelse af våben er blandt reglerne i bandepakkerne, som der er kommet tre af.

I den seneste pakke er det desuden vedtaget, at dømte rockere og bandemedlemmerne vil kunne forbydes at befinde sig i en eller flere kommuner – i helt op til 10 år.

Annonce

Tre sårede

Det var natten til lørdag, at Nordsjællands Politi fik en anmeldelse om et knivstikkeri på Oldenvej i Kvistgård. En bil kørte fra stedet, men blev standset af politiet lige uden for Fredensborg - i køretøjet sad to mænd, som begge blødte efter knivstik.

Yderligere en såret blev fundet på Oldenvej. Alle tre mænd er fra Helsingør og i alderen fra 33 til 46 år.

Sent lørdag aften rykkede et massivt politiopbud ud til Nordvej i Helsingør. Her var der optøjer, som hørte til den påståede familiefejde, der også var baggrunden for knivstikkeriet i Kvistgård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Jorden er flad

Helsingør

TV-serie fik Linisha til at flytte til Helsingør: - Det er verdens bedste beslutning

Helsingør For abonnenter

Kritiserer også hjemmeplejen: 39-årige Rikke gik flere gange grædende hjem fra arbejde

Annonce