Annonce
Helsingør

DF: Indfør grænsekontrol fra Sverige til Danmark

Grænsekontrol (Foto: Lars Johannessen)
Annonce

Fremover kan det være, du skal frem med det rødbedefarvede pas, når du skal tilbage til Danmark efter en tur i det svenske. Står det til Dansk Folkeparti skal der nemlig indføres permanent grænsekontrol ved grænserne til Sverige. Det skriver DR P4 København.

I 2016 indførte den svenske regering grænsekontrol mellem Danmark og Sverige og står det til Dansk Folkeparti, skal kontrollen nu gælde i begge retninger.

Det forklarer partiets udlændingeordfører Martin Henriksen (DF).

- Vi ser gerne, at det bliver indført så hurtigt som muligt, også fordi vi tror, at det vil have en gavnlig effekt for hovedstadsområdet, siger Martin Henriksen til DR P4 København.

Dansk Folkeparti skriver i sit forslag, at man mener, at grænsekontrol vil kunne forhindre svensk kriminalitet i at krydse grænsen.

Grænsekontrollen skal gælde alle grænseovergange mellem Danmark og Sverige, som for eksempel ved færgerne mellem Helsingør og Helsingborg og for tog og bilister på Øresundsbroen.

Og ifølge Martin Henriksen, er der ressourcer til opgaven.

- Man skal selvfølgelig løbende prioritere ressourcer til politiet, og til forsvaret, hvis det er sådan, at de skal stå for noget af det, og det vil de givetvis skulle, hvis forslaget bliver vedtaget, siger Martin Henriksen.

Hos de pendlere, som dagligt tager turen til og fra Sverige, vil det få store konsekvenser, hvis grænsekontrollen genindføres.

Det vurderer Michael Randropp, der er pendlertalsmand for Kystbanen.

- Risikoen er markant færre afgange og længere rejsetid, og det vil betyde, at der er flere, der vil smide håndklædet i ringen og sige, nu kan vi ikke mere. Nu er vi nødt til at arbejde i det land, vi bor i og ikke den region, vi bor i, siger han til DR P4 København.

Samtidig mener Michael Randropp, at grænsekontrol vil give varige skader på den kollektive trafik.

- Det varer rigtig lang tid, før man tilvælger den kollektive trafik igen, til skade for os allesammen, vurderer han.

Martin Henriksen mener dog ikke, at pendlerne har noget at bekymre sig om.

- Man skal lade være med at se spøgelser ved højlys dag. Grænsekontrol vil være i Danmarks og hovedstadsområdets interesse, siger Martin Henriksen.

Han påpeger, at grænsekontrollen ved den tyske grænse også blev mødt med skepsis.

- Nu har den grænsekontrol kørt et godt stykke tid, og bekymringerne er blevet gjort til skamme. Det fungerer rigtigt godt, der er stort set ikke nogen gener. Så det skal også nok komme til at fungere fint ved den svenske grænse, vurderer Martin Henriksen.

Forslaget skal fremsættes i Folketinget i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

TV-serie fik Linisha til at flytte til Helsingør: - Det er verdens bedste beslutning

Helsingør For abonnenter

Kritiserer også hjemmeplejen: 39-årige Rikke gik flere gange grædende hjem fra arbejde

Annonce