Annonce
Helsingør

DF kræver redegørelse efter sag om 71-årig: - Foruroligende at hun blev glemt

DF kræver redegørelse af sag, hvor 71-årig ikke fik hjemmehjælp i 15 uger. Arkivfoto: Scanpix
Efter sagen om en 71-årig, der ved en fejl ikke fik hjemmehjælp i 15 uger, har Dansk Folkeparti bedt om en redegørelse for at sikre, at det ikke sker igen.
Annonce

HELSINGØR:  Det er en alvorlig fejl, at en 71-årig kunne blive glemt på en liste over borgere, der skulle kontaktes af kommunen for at høre, om de ville have genoptaget hjemmehjælpen.

Det mener Marlene Harpsøe, der er byrådsmedlem for Dansk Folkeparti.

Partiet har derfor bedt om en redegørelse af sagen, som skal sikre, at det ikke sker igen.

- Vi har i Dansk Folkeparti bedt om en redegørelse for, hvordan det kunne ske, at borgeren blev glemt og derfor i en længere periode ikke fik hjemmehjælp. Det er foruroligende, at en borger, der har brug for hjælp, glemmes, siger Marlene Harpsøe.

Helsingør Dagblad beskrev for nylig sagen omkring en 71-årig, der ikke har fået hjemmehjælp i 15 uger.

Hun var blevet kontaktet af kommunen den 18. marts, hvor hjemmehjælpen blev sat på pause, og ved en fejl fik hun ikke et opfølgende opkald fra kommunen om muligheden for at genoptage plejen.


Vi kan ikke have, at der sidder en borger med KOL og andre komplekse sygdomme, der ikke får den hjælp, hun har brug for.

Marlene Harpsøe, Dansk Folkeparti


Først da en pårørende i forrige uge kontaktede kommunen, dukkede der en social- og sundhedsmedarbejder op hos den 71-årige.

Kommunen har erkendt, at der var tale om en menneskelig fejl. Den 71-årige var "røget ud af en liste" med borgere, der skulle kontaktes af kommunen for at høre, om de ville have genoptaget hjemmehjælpen, forklarede Lene Bergstein, der er områdeleder for Forebyggelse og Visitation.

- Det er smadder uheldigt og dybt beklageligt, sagde områdelederen om fejlen.

Borgmester Benedikte Kiær har også beklaget hændelsen:

- Forebyggelse og Visitation er efter opdagelsen gået i gang med at gennemgå listen over de borgere, som fik deres indsats sat på pause, for dermed at sikre, at der ikke er andre borgere, som er i samme situation.

Marlene Harpsøe siger, at fejlen “selvfølgelig ikke er sket med vilje, men det er vigtigt, at der læres af det, så det ikke gentages.”

- Vi kan ikke have, at der sidder en borger med KOL og andre komplekse sygdomme, der ikke får den hjælp, hun har brug for. Ingen har lyst til at glemme en borger med så omfattende problemer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

I coronaens skygge: Sport for de bedste

Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Debat

Debat: Corona-hjælp til kolonister

Annonce