Annonce
Helsingør

Drama i Snekkersten: Havnen brugt til narko-smugling

Helge Drews, havnefoged i Snekkersten Havn, forklarer, at havnefolket ikke opdagede, at en svensk smuglerbåd var på besøg. Nu er to svenskere dømt for narko-smugling. Foto: Lars Johannessen.
Cannabis-smuglere vidste ikke, at de var overvåget både på svensk og dansk side af Øresund.

SNEKKERSTEN: Narkosmuglerne havde styr på det hele, troede de. Da den svenske speedbåd sejlede ind i ellers fredelige Snekkersten Havn, langede medhjælpere på dansk side hurtigt otte kilo cannabis ned til de tre mænd i båden, der straks satte kursen tilbage mod Helsingborg.

Operationen så ud til at være perfekt gennemført. Båden kom hurtigt over Øresund, cannabis-poserne blev aflastet i Norra Hammen og fordelt i en række biler. Kysten var så at sige klar. Men så rykkede svensk politi ind og fik anholdt de involverede, som netop er blevet dømt.

Helsingborgs Dagblad har skrevet om den svenske politi-aktion mod narkotika-smuglerne, der fandt sted sent sidste sommer. Avisen fortæller, hvordan polisen på den anden side af Øresund i længere tid havde overvåget en af de involverede mænd med en kriminel fortid, og da speedbåden blev sat i vandet i Norra Hammen, blev Nordsjællands Politi kontaktet.

Annonce

Lange straffe

Da speedbåden nåede til Snekkersten, var dansk politi diskret til stede. Og de kunne følge med i begivenhederne, da de otte kilo cannabis blev transporteret fra en svensk-indregistreret bil til speedbåden. Tilbage i Helsingborg fik de blågule politifolk besked, da båden forlod havnen igen og ventede kun på at slå til.

Helsingborgs Dagblad beskriver, at to af de fire anholdte er blevet frikendt, men de to andre er nu blevet idømt fængselsstraffe. Den ene, tidligere idømt lang straf for medvirken til indsmugling af 38 kilo kokain til Sverige, fik over tre års fængsel, den anden skal sidde bag de stive gardiner i to et halvt år.


Det kan jo ske i alle havne

Helge Drews, havnefoged


Annonce

Kendte ikke sag

I Snekkersten Havn opdagede man ikke smugleriet. Havnefoged Helge Drews forklarer, at det svenske besøg ikke røg ind på havnefolkets radar.

- Nej, jeg kender slet ikke denne sag. Og vi har ikke været involveret med politi eller noget. Men det kan jo ske i alle havne, at der kommer en båd ind, og der holder en bil, som hurtigt læsser noget ud. På den måde er det jo nemt… med mindre man er under opsyn, siger Helge Drews med et grin.

Havnefogden understreger dog, at han ikke selv har oplevet noget suspekt med både fra Sverige på besøg i fredelige Snekkersten Havn.

Annonce
Sport For abonnenter

Live: Hvem slutter fredagen på førstepladsen i 1. division?

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Omstridt by-forum lukker: - Kritikken har været hård

Helsingør For abonnenter

Kæmpe kloakregning på vej til lokale boligejere: - Det er ikke rimeligt

Sport

Anfører ude i topbrag: Skal giftes

Erhverv

Genstart efter en svær tid: Nu sprøjter den tidligere vaskehal sunde chokolader ud

Snekkersten

Ups - forkert adresse: Politi og redningsmandskab kørte forgæves

Helsingør For abonnenter

Koster tæt på en milliard kroner: Her skal Espergærdes veje og indkørsler graves op, så kloakvandet ikke ender i Øresund

Kultur

Guide: Fem ting du kan opleve til kulturnat i Hornbæk og Tikøb

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Helsingør

Første private lejer til nyt sundhedshus er på plads: - Vi vil gerne sætte endnu en nål på landkortet i Helsingør

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Debat

Klumme: Udkantsdanmark, taberlandet - hvis det findes i virkeligheden, så har jeg endnu ikke fundet det

Erhverv For abonnenter

Festen udebliver for de erhvervsdrivende til kulturnat i Hornbæk: - Vi tjener ikke på det

Sport

Stadig ingen point: - Det er alt for tidligt at bekymre sig

Annonce