Annonce
Helsingør

Du kan stadig nå det: 88 åbne døre til kunst

- Man kan godt mærke, at der sker meget i pinsen, for der er ikke så mange, der finder vej herud netop i pinsen, siger kunstner Janina Wesnæs Jørgensen, der er med i Kunstrunden. (Foto: Lars Johannessen) Foto: Lars Johan

Kunstrunden er i år udvidet til at omfatte 88 kunstnere i hele Nordsjælland.

Annonce

Kunst: Fra et atelier i en nyopført strandvejsvilla til et værksted ude på landet, fra butik og workshop i en strøgforretning til en udstilling i en lejlighed.

Mangfoldigheden har aldrig været større i Kunstrunden, der finder sted i pinsen. Kunstrunden er en tradition og en god anledning til at tage en tur ud i landskabet og kigge ind til de 88 kunstnere, der i år medvirker med åbne huse og atelierer rundt omkring i hele Nordsjælland.

Det er første år, at Kunstrunden spreder sig over et så stort geografisk område.

Tidligere var det kun Helsingør, Fredensborg, Halsnæs, Hillerød og Gribskov, hvor kunstnerne satte den karakteristiske røde cirkel ud foran deres dør som symbolet for, at her kan man roligt træde inden for og få en kunstnerisk oplevelse.

Annonce

Vidt forskellig kunst

Lige som rammerne er vidt forskellige, så er kunsten det også. Man kan opleve skulpturer, malerier, tegninger, keramik, tekstiltryk og meget andet, altsammen i forskellige stilarter og udtryksmåder.

På Holmenevej i Ålsgårde hos kunstner Janina Wesnæs Jørgensen, træder man ind i et atelier, placeret i en landlig idyl, med masser af lys, vilde blomsterbuketter og stemning.

- Det er blevet til mere og mere, mens vi har boet herude på landet, siger Janina Wesnæs Jørgensen, der blandt andet skaber nogle spændende kunstpuder, hvor trykket på bomuldshør består af en forstørret detalje fra et af hendes malerier.

Kunstneren medvirker også med et stort maleri i den fælles udstilling på Marienlyst Slot.

Annonce

Nyt atelier i privaten

Hos Filicia Lysfalk, Ndr. Strandvej 261B i Ålsgårde træder vi ind i et helt andet miljø. En nyopført villa, hvor kunstneren indretter både sit atelier og et lille galleri.

Det er første år, Filicia Lysfalk er med i Kunstrunden, men hun har tidligere været med til at åbne Helsingør Kunstgalleri, har arbejdet som kunstner i 20 år og udstillet en række steder.

- Nu er jeg kunstner på fuld tid og det er en drøm, der hermed er gået i opfyldelse for mig, siger kunstneren, der planlægger faste åbningstider i galleriet i sit privathjem.

Planen er nu også at genoptage kurser i abstrakt maleri, som hun udbyder både til grupper og individuelt. Også Filicia Lysfalk er repræsenteret på den fælles udstilling på Marienlyst Slot.

Annonce

Kunst på havnen

På Nordhavnen i Helsingør finder vi Connie Heitmann i sit atelier og showroom. Hun har travlt og har i pinsen solgt så mange af sine malerier, så der er ved at være lidt tomt, siger hun undskyldende.

- Jeg maler stort set alt, men mine valmuer bliver ved med at gå igen i forskellige former, siger hun.

På kunstrunden.dk kan man se, hvor kunstnerne over hele Nordsjælland også i dag, anden pinsedag, har åbnet deres døre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

FC Helsingør tabte til Superligahold

Debat

Debat: DBU udviser ikke loyalitet

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce