Annonce
Helsingør

Dyrt eller billigt at drive butik i Helsingør? Store forskelle på huslejerne

Pia Koch indehaver af Silverline. Foto: Claus Kjærsgaard
Dyrere end i København. Billigere end i Gilleleje. Huslejerne i Helsingør er altid til debat og der er næsten lige så mange meninger om huslejen, som der er forretninger.
Annonce

NYT LIV I BYEN: - Jeg tror nok, at jeg har haft den højeste kvadratmeterpris i Helsingør, siger Pia Koch, der er indehaver af Silverline Guld & Sølv i Stengade.

Et andet sted i Stengade kan Kristina Flor, indehaver af Rex Briller, også lave en sammenligning. Men den viser det helt modsatte af, hvad Silverline fortæller. Rex Briller betaler det samme i Helsingør, som forretningen skal betale for et væsentligt mindre lokale i Gilleleje.

De to oplevelser giver et indtryk af, hvor forskelligt huslejeniveauet for de handlende i Helsingørs bymidte opleves.

Annonce

Holdet har talt

Det er ellers ganske enkelt, hvis man spørger nogle andre.

- Huslejen er for dyr, mener Holdet, Helsingør Dagblads netværk for lokale med holdninger.

Da Holdet fik spørgsmålet "Hvorfor står mange butikker i Helsingør tomme?", så blev en høj husleje angivet som den væsentligste grund af panelet.

Men har panelet ret i det? Helsingør Dagblad har lavet en rundspørge hos nogle af byens butikker.

Annonce

Mere plads for de samme penge

Mere end dobbelt så meget plads. Det er den fordel, som Pia Koch får, når hun om kort tid flytter sin virksomhed Silverline Guld & Sølv fra den ene side af Stengade til den anden.

Pia Koch skifter adressen Stengade 34 ud med Stengade 31A. Her ligger Tusind Tanker nu, men om kort tid flytter Pia Koch ind.

Kristina Flor, der er indehaver af Rex Briller synes hun betaler en fair husleje for forretningen i Stengade. Foto: Claus Kjærsgaard

Det er en historie, der handler om at få mere plads, men det er også en historie, der handler om husleje. For Pia Koch blev lidt overrasket, da hun oplevede, at hun skulle betale den samme husleje, 19.000 kroner pr. måned, selv om hun pludselig fik dobbelt så meget plads og bedre faciliteter.


Jeg har ikke på noget tidspunkt spurgt til huslejen og jeg har heller ikke været utilfreds med behandlingen

Pia Koch, forretningen Silverline


Det er behovet for mere at få mere plads, der har fået Pia Koch til at se efter andre muligheder, og hun var ikke klar over, at hendes husleje lå så højt, sammenlignet med forholdene skråt overfor.

Annonce

Fair husleje

Selv om Pia Koch blev overrasket over at finde ud af, at den nye husleje er billigere pr. kvadratmeter,  så har hun ikke haft nogle problemer med sin udlejer, Living Invest.

- Jeg har ikke på noget tidspunkt spurgt til huslejen og jeg har heller ikke været utilfreds med behandlingen, slår hun fast.

Jan Flintrup, Living Invest, overtog ejendommen Stengade 31A, hvor Silverline nu flytter fra, for ca. to år siden.

- Jeg overtog ejendommen og lejekontrakten. Og der har siden da ikke været anledning til nogle drøftelser eller opfordringer til at ændre huslejen med butiksindehaveren, siger Jan Flintrup.

Når butikslokalet er fraflyttet, vil han istandsætte det og se på, om det skal indrettes på en anden måde.

Annonce

Der tales meget

At der tales meget om at huslejen er for høj kan Kristina Flor, der er indehaver af Rex Briller godt genkende. Det er bare ikke et problem, hun selv oplever.

- Jeg har en meget fair udlejer, og en fair husleje, men jeg har også haft disse lokaler i mange år, siger hun. Hun studser til gengæld over, at den husleje som hun betaler i Helsingør, hvor hun har mange kvadratmeter og et lager til rådighed er præcis den samme, som den hun må betale for et kun 33 kvadratmeter stort lokale i Gilleleje.

Annonce

Beliggenhed koster

Helle Lauritsen, der er indehaver af  butikken Coco,  betegner sin husleje som rimelig. Omend i den høje ende.

- Det hele hænger sammen. Jeg har en super god placering og det koster. Sådan er det, siger hun.

Hos en udlejer, længere nede af gaden, der ikke ønsker at stå frem er utilfredsheden mere udtalt. Han peger på at huslejeniveauet er så højt, at det er meget svært at få tingene til at hænge sammen, hvis man ikke kombinerer den fysiske butik med andre indtægtsmuligheder.

Den populære køkkenudstyrsforretning Emmer på Stengade i Helsingør, hvor huslejen er højere end i den dyre ende af Istedgade i København. Foto: Lars Johannessen.
Annonce

Billigere på Istedgade

Køkkenudstyrsforretningen Emmer på Stengade, som Emmer Damgaard har drevet her i ni år, har også en søsterbutik i den mere eksklusive ende af Istedgade i København.

- Jeg betaler mindre på Istedgade end her i Helsingør. Her skal jeg også selv vedligeholde både det udvendige og jeg har selv skullet etablere et toilet og klare fugtskader, fortæller Emmer Damgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce