Annonce
Helsingør

Efter økonomiske udfordringer: Nyt hospital afviser anklager om skandalebyggeri

Nyt Hospital Nordsjælland i Hillerød kommer til at ligge i bydelen Faurholm.
Til trods for, at der skal spares mellem 650 og 800 millioner kroner i byggeriet af Nyt Hospital Nordsjælland, afviser hospitalsdirektør Bente Oure Rørth, at det går ud over de kommende patienter.

SUNDHED: - Jeg vil godt mane de bekymringer til jorden, som er opstået efter presseomtalen om vores nye hospital. Vi står ikke med en byggeskandale, og vi får ikke et skrabet hospital. Og patienternes tarv er ikke truet.

Sådan siger hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth om Nyt Hospital Nordsjælland, som er kommet i økonomiske vanskeligheder.

Blandt andet på grund af stigende priser i byggebranchen, mangler hospitalsbyggeriet mellem 650 og 800 millioner kroner, hvilket svarer til mellem 14 og 17 procent af det samlede budget.

Annonce

Funktioner

Trods forlydender om det modsatte melder hospitalsdirektøren nu, at de dybe huller i budgettet ikke får konsekvenser for kvaliteten hos det kommende Nyt Hospital Nordsjælland.


Det er vigtigt for mig at slå fast, at vi ikke kommer til at ændre på vores funktioner. Vi fortsætter med at være et akuthospital med de specialer, patienter og medarbejdergrupper, vi har i dag.

Bente Ourø Rørth, hospitalsdirektør


- Det er vigtigt for mig at slå fast, at vi ikke kommer til at ændre på vores funktioner. Vi fortsætter med at være et akuthospital med de specialer, patienter og medarbejdergrupper, vi har i dag, siger Bente Ourø Rørth.

Hospitalsdirektøre Bente Ourø Rørth fortæller, at justeringerne ikke kommer til at 'rokke' ved, at Nyt Hospital Nordsjælland kommer til at leve op til dets vision og behov for kapacitet. Foto: Pia Daugaard

Hun oplyser videre, at de besparelser er fundet i byggeriet, IT og udstyr samt inden for det sundhedsfaglige. I de kategorier skal der spares henholdsvis omkring 400, 75 og 30 millioner kroner.

- Der er fundet nogle rigtig gode justeringer i byggematerialerne, som ikke kommer til at rokke ved den grundlæggende oplevelse af at være patient eller personale i nogle lyse og menneskevenlige rammer, understreger Bente Ourø Rørth.

Og det samme gælder for IT-udstyret, mener hun.

- Det betyder altså ikke, at vi flytter ind med gammelt og forældet udstyr. Tværtimod går vi nu i gang med at anskaffe en del nyt udstyr, så medarbejderne kan blive fortrolige med det inden flytningen, siger Bente Ourø Rørth.

Annonce

Sundhedshuset

Noget af det, som der konkret har været bekymringer om, er hospitalets kapacitet og dets mulighed for behandling af kræftpatienter.

Men heller ikke her er der grund til at være bekymret, mener Bente Ourø Rørth. Hun fortæller således, at hospitalet får en størrelse, som til antallet af patienter og behandlinger, og at behovet for et ambulatorium vil være mindre end først antaget, blandt andet fordi sundhedshuset i Helsingørs tilbud er styrket.

- Derudover bliver flere patienter i fremtiden færdigbehandlet i akutmodtagelsen, ligesom flere vil bruge muligheden for at modtage behandling i eget hjem. Endelig får vi også løbende nye digitale løsninger, som gør det muligt at tilbyde en del af behandlingen hjemme hos patienten, siger hospitalsdirektøren.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Han skal stå i spidsen for spare-ramt udvalg: - Det bliver svært, men jeg vil tage kampen op

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Weekend-lejre for østeuropæiske lastvognschauffører generer beboere: - Det er ulækkert!

Navne For abonnenter

18-årige Sofies far tog sit eget liv: Jeg kan føle mig ligegyldig, hvis folk ikke spørger ind til det

Helsingør

Forhindringsløb: Stien rundt om Gurre Sø blokeret af fældede træer

Livsstil

Med turbåd på Øresund: Et hav af muligheder

Kom med ud i en mørk skov ved Polens grænse, få nyt om de rige, og så er der mere fra kommunalvalget til dig, som ikke kan få nok

Erhverv For abonnenter

Det tynder ud blandt kunderne: - Man skal efterhånden være heldig, hvis der kommer én forbi, som gerne vil klippes

Helsingør

Drama på Blichersvej: Løbehjulskører blev kørt ned på cykelstien

Helsingør

Kold luft på Sauntevej: Nu bliver landsretten også blandet ind i strid mellem genboer

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Helsingør

Corona-bingo på Helsingør Lilleskole: Gaverne bliver bragt til døren, så bedstemor trygt kan spille med

Helsingør For abonnenter

Jobbet der får folk til at køre fra Gedser til Helsingør: - Man skal kunne lide at snakke med mennesker

Navne For abonnenter

Ib og Jeanette valgte at stå af hamsterhjulet: Nu bruger de deres tid på at være noget for andre

Annonce