Annonce
Espergærde

Efter 1200 kilometer i kajak: - Jeg har det rigtig godt lige nu

Michael Otto nåede Skagen nemmere end han ville have troet, og i det hele taget kom han nemmere gennem sin udfordring med at sejle Danmark Rundt end han havde regnet med.
62-årige Michael Otto er overrasket over, hvor nemt det har været at ro Danmark Rundt.
Annonce

KAJAK: Tirsdag eftermiddag nåede Michael Otto et mål, han havde kæmpet for at nå i næsten seks uger. Det var midt i juni, turen begyndte fra Vidåslusen ved Højer. Kajakken var fyldt op med 46 kilos last, plus ekstra rotøj, vest og ekstra pagaj, og så gik Michael Ottos færd igang.

Siden da har han først sejlet op langs Jyllands vestkyst, rundt om Skagen, ned til Grenå, over til Nordsjælland, ned gennem Øresund og videre ned til Sønderjylland. En strækning på næsten 1200 kilometer.

Annonce

Får det Rød-hvide bånd

Med ankomsten til Grænsesten 1 i bunden af Flensborg Fjord har 62-årige Michael Otto gjort noget kun få har gjort før ham. Han tildeles nu det Rød-hvide bånd, der er indstiftet af Havroernes forening for 20 år siden. For at få båndet skal man følge havroernes regler for, hvordan man ror Danmark Rundt.

Det har mere end 200 til nu forsøgt, men fem ud af seks har måttet opgive undervejs. Det var Michael Otto ikke i nærheden af. Han har drømt om at gennemføre turen siden 2016 og i år skulle det være. Og det er da også gået overraskende gået.

- Jeg havde troet, at der ville komme nogle kriser undervejs, men dem har jeg ikke haft, selv om der har været nogle hårde etaper undervejs, fortæller Michael Otto. Her dagen efter at være kommet i mål har han det rigtig godt og om lidt skal han møde mange af frivillige, der har hjulpet ham i Kerteminde Roklub.

Sønnerne stod klar ved målstregen.

Da Michael Otto begyndte at planlægge turen, boede han og kæresten Susanne Hjuler i Espergærde, som han også er vokset op i. Men da kærestens arbejdsplads flyttede til Fyn, flyttede Michael Otto med og bor nu på Sydfyn. Det har han ikke fortrudt, men kajakturen gav ham en mulighed for at hilse på gamle venner i Nordsjælland, hvilket han har taget sig godt tid til.


Det var noget jeg gerne ville gøre, men jeg gør det kun en gang.

Michael Otto


I det hele taget har Michael Otto taget turen dag for dag, og det tror han kan være en grund til at han aldrig kom ud i en krise. Der har været tid til at besøge venner, for eksempel i Hornbæk, Helsingør, Espergærde og Nivå, og han har kun roet, når han var klar til det.

- Ofte har jeg roet efter vejrudsigten, fortæller Michael Otto, der generelt har haft vejret på sin side.

Annonce

Ingen gentagelse

Michael Otto havde sat seks uger af til turen, men nåede målet et par dage før. Han regner ikke med at gentage præstationen.

- Det var noget, jeg gerne ville gøre, men jeg gør det kun en gang, siger han, selv om han regner med at kaste sig ud i andre ro-oplevelser i mindre skala.

Sejrsglæde: Michael Otto har nået sit mål.

Med sine 62 år er Michael Otto måske den ældste, der har opnået det Rød-hvide Bånd. Han er ikke helt sikker på, om der ikke er en, der er ældre, som ikke er kommet på den officielle liste endnu. Det er nu heller ikke så afgørende for ham. Det vigtigste var at gennemføre ruten.

Annonce

Mennesker var oplevelsen

Når man spørger hvad, der var turens største oplevelser, så peger Michael Otto straks på de mange mennesker, der mødte og hjalp ham undervejs. Både gamle venner men også nye bekendtskaber. For eksempel Helle fra Vigsø ved Hanstholm, der både skaffede vand og en ny telefon fra Michaels firma, da den første blev mistet. Det var også en stor oplevelse at møde venner og kolleger, der havde valgt at rejse fra henholdsvis Svendborg og Holstebro for at byde ham velkommen ved målet i Flensborg.

Den største ropræstation var efter Michael Ottos mening, da han sammen med en anden roer var ude i 11 timer, en stor del i buldrende mørke.

- Det var min kongeetape. siger han selv.

Den allerstørste præstation mener han dog selv er, at selvom han har mødt mange undervejs, så har han gennemført turen helt alene, og det har givet en mental styrke. Nu er der lige tid til at nyde resten af ferien med kæresten, og på mandag sidder han igen på sin arbejdsplads.

Michael Ottos tur i tal

Michael Otto var afsted i 37 dage.

Han var på vandet i 33 dage.

Han roede i alt 1170 kilometer.

I gennemsnit roede han 35,5 kilometer pr. dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: DBU udviser ikke loyalitet

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Helsingør

De frivillige er uundværlige

Annonce