Annonce
Nordsjælland

Efter corona-larmen: Find stilheden i hemmelige værftshaller

'Vi håber, at Et Stille Sted kan bruges som et pusterum. Som et sted, hvor der er plads og fred efter en larmende og usikker periode", siger Georg Rasmussen fra Kulturværftet .På udstillingen får gæsterne chancen for at opleve rum på værftet, man ikke normalt har adgang til. Foto: Torben Sørensen / kalabas.dk
Kulturværftets nyskabende Click Festival blev covid 19-lukket i maj, men genopstår i august på en helt anden måde.
Annonce

HELSINGØR: Er et stille og roligt sted ikke præcis, hvad vi alle sammen har brug for efter, at den buldrende corona-krise har blæst os omkuld. Det vurderer Helsingør-kulturcentret Kulturværftet, der til august tilbyder netop det - i stort format.

Et Stille Sted bliver nemlig titlen på en spændende udstilling, som breder sig i de godt slidte, men stemningsfulde værftshaller bag kulturcentret i tre august-uger. I det enorme værft bliver det til mange kvadratmeters stilhed.

- Vi håber, at Et Stille Sted kan bruges som et pusterum. Som et sted, hvor der er plads og fred efter en larmende og usikker periode. Et sted, hvor man kan trække vejret, forklarer Georg Rasmussen, programlægger på Kulturværftet.


Meningen er, at man bare kan komme for at tage en pause eller for at sidde og læse en bog eller hvad, man nu har lyst til.

Georg Rasmussen, programlægger på Kulturværftet


Annonce

Ny stemning

For kommunens borgere vil der være gratis adgang til Et Stille Sted.

Udstillingen vil  blandt andet blive opstillet i nogle af de store haller på Helsingør Værft, som ofte er i brug. Men et besøg på Et Stille Sted kan også sende gæsterne ind i unikke rum på værftet, som man normalt ikke har adgang til.

- Man kommer virkelig til at opleve værftet på en ny måde og i en ny stemning, når vi har Et Stille Sted. Kunstværkerne får plads til at fortælle deres historie i de helt særlige omgivelser. Desuden kan man se udstillingen, som jo er gratis for kommunens borgere, lige så tit, man vil, så man behøver ikke at have travlt med at skynde sig at se alting på en gang, fortæller Georg Rasmussen.

I lange reb kommer smeltende isklumper til at hænge ned fra loftet i en af værftshallerne. Dråberne, der falder ned i store kar, vil skabe et helt særligt lydunivers. Foto: Yann Gachet.

Et Stille Sted er bestemt ikke forbeholdt folk med hang til installationskunst. Tværtimod er håbet, at folk bare falder ind, når de er i nærheden af værftshallerne, og bruger udstillingen som et alternativt opholdssted.

-  Meningen er, at man bare kan komme forbi for at tage en pause eller for at sidde og læse en bog eller hvad, man nu har lyst til. Tit bliver kunst sat op på en piedestal, hvor man skal se op på kunsten, her kan man bare være i den, siger Georg Rasmussen.

Annonce

Isklumperne smelter

Blandt meget andet nedlagde covid 19-pandemien også Kulturværftets årlige Click Festival, der blander nyskabende kunst og kultur med teknologi og innovation.

I stedet for at udsætte den herlige, men også hæsblæsende maj-festival har Kulturværftet valgt at byde på Et Stille Sted. Primært vil udstillingen vise forskellige former for installationskunstværker.

For eksempel vil der ned fra loftet højt foroven i en af værftshallerne hænge massive klumper af is. I værket af japanske Tomoko Sauvage vil lyden af dråber, der drypper fra de smeltende isklumper ned i smukke kar, blive forstærket, så de skaber helt egen lydlandskab - i den rå hal, hvor mågeskrig og havnelarm, vind og vejr i forvejen lægger lydsporet.

Besøg Et Stille Sted helt gratis

Et Stille Sted foregår fra den 8. til den 28. august

Udstillingen vil have åbent fra onsdag til søndag i de tre uger.

Det bliver gratis for kommunens egne borgere at besøge udstillingen.

Annonce

Bjørn Nørgaard kommer

På Et Stille Sted vil der også være forskellige koncerter og andre arrangementer. Kunstneren Bjørn Nørgaard vil være et af navnene, der medvirker med en performance, hvilket ikke nødvendigvis går helt stille af sig.

Et musikprojekt med kunstneren Josefine Opsahl vil blive sendt live på P2, forklarer Kulturværftet. Der vil også være oplæsninger, workshops og meget andet på Et Stille Sted, men kulturcentret lover, at tempoet vil være skruet helt ned.

Bjørn Nørgaard er med på Et Stille Sted-udstillingen i Helsingør. Foto: Norman Wilcox-Geissen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: Det bøjelige natursyn

Helsingør

Helsingør i top - Aarhus i bund: Her rammes flest og færrest ældre

Annonce